Keudan toiminta epidemiatilanteen aikana. Lue tästä >

Opetan Pekka Halosen akatemiassa valokuvausta, liikkuvaa kuvaa ja joskus jopa kirjoittamista. Vedän Elina Savukosken kanssa ammatillista pajaa Apajaa.

Työssäni saan kokea olevani vintage-ihminen opettaessani pimiössä mustavalkoisen kuvan vedostamista, olen pelle peloton kokeellisen tulostamisen kanssa, saan olla kanssakulkija opintojen loppusuoralla omien projektien ohjaajana, yritän ensimmäisten viikkojen aikana opettaa olemaan kärsivällinen kaiken uuden äärellä, mutta ennen kaikkea koen olevani oppija. Olen töissä yhteisössä, joka pursuaa luovuutta, uudenlaisia ajatuksia, erilaisuutta ja kuvallista rikkautta. Olen töissä talossa, joka todistaa mahdottoman mahdolliseksi: töissä voi olla hauskaa!

Olen ollut talossa vuodesta 2002 ja sinä aikana moni asia koulutuksessa ja työelämässä on muuttunut, paremmaksi ja haasteellisemmaksi. Uskon vahvasti kuvaan, taiteeseen ja tiedän sen olevan hyvän elämän kärkihanke. Tiedän ammatissa toimimisen haasteet ja sudenkuopat ja opettajana toivon antavani riittävästi eväitä kulkea eteenpäin.  Kuvallinen ala vaatii opiskelijalta paljon sitoutumista, työtä, rohkeutta, intohimoa ja kärsivällisyyttä. Monesti näen, että opiskelupaikan  valinta on ollut oikea ja tekemisen palossa on hyvä lämmitellä. Kaikista ei tule valokuvaajia, kuvataiteilijoita tai graafisia suunnittelijoita, mutta uskon, että aika kuvan äärellä tuo jotain, joka kantaa eteenpäin.

Takaisin valokuvauksen etusivulle. Kollega Kari Autero, Satu Autero.

 christina holmlundKuva: Anna Peltola.

Vaihde

09 273 81
info@keuda.fi