< Takaisin toimipisteisiin

Saaren kartano

Keudan toimipisteistä Saaren kartano on pohjoisin. Se sijaitsee 13 km Mäntsälän keskustasta pohjoiseen. Saaren kartanolla on ainutlaatuinen historia, jota se henkii vielä nykypäivänäkin hyvin hoidetussa miljöössä.

Saaren kartanossa on maatalouden ja puutarhatalouden sekä maarakennusalan opetusta sekä nuorille että aikuisopiskelijoille. Saarelta voi valmistua ammattinimikkeillä

  • eläintenhoitaja (PT), maaseutuyrittäjä (PT), maatalouslomittaja (AT), tuotantoeläintenhoitaja (AT), tuotantoeläinyrittäjä (AT),  maatalouskoneasentaja (AT),
  • maarakentaja (PT), maarakennuskoneenkuljettaja (PT),
  • ympäristönhoitaja (PT), luonto- ja ympäristöneuvoja (PT), luonto-ohjaaja (PT),
  • puutarhuri (PT), floristi (AT), puistopuutarhuri (AT), viheraluerakentaja (AT), floristimestari (EAT) ja viheraluemestari (EAT).

PT=perustutkinto, AT=ammattitutkinto, EAT=erikoisammattitutkinto

Saarella on hyvät ja monipuoliset palvelut yli 500 opiskelijalle. Neljässä asuntolassa pystymme majoittamaan 180 opiskelijaa opiskeluviikon aikana. Saaren kartanon alueella opiskelevat myös eläinlääkäriopiskelijat Helsingin yliopiston kliinisen tuotantoeläintieteen laitoksella.

Saaren kartanon toimintaan voi tutustua eri tapahtumissamme mm. Saaren Joulumaassa joulukuussa tai Ruskaa Odotellessa –päivänä syyskuussa. Syyskuun tapahtuma on ensisijaisesti suunnattu peruskoulun yläasteikäisille oppilaille, jotka kutsutaan tutustumaan Saaren kartanon koulutustarjontaan. Toukokuun Avoimet ovet -tapahtuma on muutettu Saaren kartanon kevätpuutarhapäiviksi ja tapahtuma sijoittuu puutarhalle koko kartanon alueen sijaan. Tapahtumissa opiskelijamme suunnittelevat, toteuttavat ja esittelevät omaa laajaa osaamistaan.

Linkit Saaren kartanon tapahtumien sivuille (päivitetään lähempänä ajankohtaa):

  • Kevätpuutarhapäivät toukukuussa 2018
  • Ruskaa odotellessa syyskuussa 2017
  • Saaren Joulumaa joulukuussa 2017

Julkinen liikenne Saarelle

Keuda Saaren kartanon opetustilat, kartta ja pysäköinti

Toimipistekohtaiset ohjeet (mm. turvallisuus).

Saaren kartanon yhteystiedot (s-postit muotoa etunimi.sukunimi@keuda.fi)

Puhelin: (09) 273 81

Paroninkuja 20,
04920 Saarentaus
info@keuda.fi