Kansainvälisty Keudan kanssa

Keuda tarjoaa opiskelijoilleen, henkilökunnalleen ja alueen yrityksille runsaasti mahdollisuuksia kansainvälistyä!

Keudassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa ulkomailla työpaikalla tai kumppanikoulussa järjestettävän koulutuksen jakso. Jakso rahoitetaan apurahoin, esim. Erasmus+ ohjelmasta. Vuosittain 120 – 140 Keudan opiskelijaa suorittaa kansainvälisen jakson ulkomailla.

Miten yritys voi kansainvälistyä yhdessä Keudan kanssa?


  • Onko yrityksessäsi oppisopimuksella opiskelija, joka voisi lähteä kansainvälistymään ja tuomaan lisäarvoa yritykseesi?
  • Onko yritykselläsi mahdollisuus lähettää yrityksenne henkilökuntaa vaikkapa kartoittamaan oman alan innovaatioita, yhdessä Keudan kollegan kanssa? Erasmus+ -apurahan turvin voimme suunnitella yhteisen 2 – 4 päivän kestoisen kansainvälisen jakson.
  • Onko yrityksellänne mahdollisuus tarjota harjoittelupaikka Suomeen saapuvalle vaihto-opiskelijalle? Yritykselle se on mahdollisuus kansainvälistää henkilökuntaa kotimaassa. Jakson voi ajatella vaikka koko henkilöstön kielikylpynä!

Seitsemän syytä ottaa kansainvälinen työssäoppija yritykseen


  1. Henkilökunnan jäsenet tottuvat puhumaan englantia, kun heidän kanssaan työskentelee päivittäin 2 vko – 2 kk ajan ulkomaalainen vaihtari.
  2. Vähentää ennakkoluuloja eri kulttuurista tulevia ihmisiä ja työntekijöitä kohtaan.
  3. Uusia näkökulmia omalle alalle ja vinkkejä ulkomailta.
  4. Mahdollisuus luoda suhteita harjoittelijan kotimaahan.
  5. Uuden kulttuurin vaikutteita ja vaihtelua työyhteisön arkeen.
  6. Työyhteisölle mahdollisuuden vahvistaa kansainvälistä osaamista ja yksilöille kehittää kansainvälisen osaajan taitoja.
  7. Kokemukset ja hyödyt ovat kokonaisvaltaisemmat sekä laajemmat kuin mitä ensiajattelemalla kuvittelisi. Parhaassa tapauksessa hyvä harjoittelukokemus voi johtaa rekrytointiin tai siihen, että yritys saa opiskelijasta hyödyllisen kontaktin ulkomaille. Kuka tietää millaisia etätyömahdollisuuksia koronan muokkaamassa maailmassa syntyy.

Keudan kv-toimisto on niin yrityksen kuin opiskelijan tukena koko harjoittelujakson ajan. Yrityksen tehtävä on perehdyttää ja olla opiskelijan työpaikkaohjaajana.

Kohti kansainvälistä osaamista


Monikulttuurinen työympäristö kehittää työnantajan arvostamia taitoja, kuten kielitaitoa, suvaitsevaisuutta, ymmärrystä toisia kulttuureja kohtaan, sitkeyttä, tuottavuutta ja uteliaisuutta. Nämä ovat kansainvälisen osaajan ominaisuuksia. Vaikka työnantajat arvostavat kyseisiä ominaisuuksia, he harvoin tiedostavat ominaisuuksien linkittyvän kansainväliseen osaamiseen.

Erasmus+ -vaihdot  tutkitusti kehittävät yksilön kansainvälisen osaajan taitoja, joita ovat edellä mainittujen taitojen lisäksi myös mm. vuorovaikutustaidot, itsevarmuus ja luottamus omiin kykyihin, epävarmuudensietokyky, ongelmanratkaisutaidot ja valmius omaksua uusia asioita. Lue lisää selvityshankkeen tuloksista OPH:n sivuilta!

Lue lisää Keudan kansainvälisestä toiminnasta ja opiskelijoiden mahdollisuuksista kansainvälistyä.

Aiheesta lisää


Lisätietoa kansainvälisen harjoittelijan ottamisesta yritykseesi Keudan kautta:

Ota yhteyttä!


Ota rohkeasti yhteyttä Keudan kv-tiimiin. Sovitaan Teams-videopuhelu tai tapaaminen. Kerromme lisää ja pohditaan yhdessä millaisia hyötyjä kv-harjoittelija toisi juuri sinun yrityksellesi ja työyhteisöön.

Lammi Katriina

Palveluesimies

+358401745533

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Kylmälä Suvi

Kv-Suunnittelija

+358401745534

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55