Yrittäjien koulutukset

Yrittäjänä et ole yksin!

Opiskelemalla kehität omaa osaamistasi ja yritystoimintaasi. Koulutuksissa pääset myös verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa. Koulutustarjonnastamme löytyy sekä tutkintoon johtavaa koulutusta että erilaisia lyhytkoulutuksia. Voit myös suorittaa tutkinnon osan tai osia mistä tahansa tutkinnosta yrittäjän oppisopimuksella.

Yrittäjän ammattitutkintoon voivat osallistua yritystoimintaa harkitsevat tai yrittäjänä jo toimivat henkilöt. Uudenmaan Yrittäjien ja Keudan toteuttamassa Yksinyrittäjäakatemiassa pääset yrittäjänä kehittämään liiketoimintaasi digitaalisesti, muiden yrittäjien kanssa samalla verkostoituen.

Tutustu yrittäjille suunnattuihin koulutuksiimme

Yrittäjän oppisopimus

Oppisopimuksella suoritettu tutkinto tuo varmuutta yrittäjyyteen ja monipuolistaa yritystoimintaa. Oman alasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla syvennät ammatillista osaamistasi ja yrittäjätutkinnoilla yrittäjäosaamistasi.

Yrittäjälle oppisopimuksella suoritettu tutkinto tuo varmuutta yrittäjyyteen ja monipuolistaa yritystoimintaa.

  • Oppisopimus on joustava, monipuolinen ja työelämälähtöinen tapa kouluttautua ammattiin sekä hankkia osaamista ja tutkinto.
  • Oppisopimus voidaan solmia yksittäisen tutkinnon osan tai koko tutkinnon suorittamisen ajaksi.
  • Yrittäjän oppisopimuskoulutuksesta suuri osa tapahtuu omassa yrityksessä töitä tehden. Tarvittavin osin osaamista täydennetään esim. oppilaitoksessa tai verkossa.
  • Yrittäjän oppisopimuksessa työpaikkaohjaajaksi nimetään mentori. Mentori voi työskennellä joko samassa yrityksessä kuin yrittäjä itse tai muussa työpaikassa. Mentorilla tulee olla työpaikkaohjaajaksi soveltuva ammattitaito, koulutus ja työkokemus. Lue lisää mentoroinnista.

Yrittäjyyden kriteerit yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa:

  • yritysmuoto: tmi, oy, osuuskunnan jäsen, ay, ky
  • yel-vakuutettu
  • y-tunnus
  • yrittäjän yrityksessä on oltava riittävästi tuotanto- ja palvelutoimintaa ja tarpeelliset työvälineet
  • minimi 25 h/viikko työtä yrittäjänä sellaisissa oman yrityksensä toimintaan ja koulutuksen tavoitteeseen liittyvissä tehtävissä, että koulutuksen tavoitteen mukainen tarvittava osaaminen pystytään hankkimaan pääosin yrityksessä tapahtuvassa oppimisessa.

Oppisopimukseen hakeutuminen

Tutustu Keudan laajaan tutkintotarjontaan ja täytä hakulomake tutkinnon sivulla. Merkitse hakemukseen kiinnostuksesi oppisopimukseen ja täytä yritystä ja mentoria koskevat tiedot. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon sisällä.

Oppisopimuksen solmiminen työntekijän kanssa

Kun haluat solmia oppisopimuksen työntekijäsi kanssa, voit joko suoraan pyytää työntekijääsi täyttämään hakulomakkeen, jolloin olemme yhteydessä sinuun ja työntekijään kahden viikon sisällä. Jos sopivan tutkinnon löytäminen tuottaa haasteita, voit olla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Myös asiakkuuspäälliköt ja alojen opettajat ovat tukenasi, kun mietit henkilöstön kouluttamista oppisopimuksella.

Oppisopimus.fi-sivustolta löydät myös kattavasti tietoa yrittäjän mahdollisuuksista opiskella oppisopimuksella.

Kysy lisää!

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700