Organisaation muutostilanteisiin

TäsmäKoulutus

Kun yrityksessä tai työpaikalla on isoja muutos- ja kehittämistilanteita ja henkilöstön osaaminen kaipaa pikaista päivittämistä, voi TäsmäKoulutus olla siihen hyvä vaihtoehto. TäsmäKoulutus toteutetaan yhteishankintana yhdessä työvoimaviranomaisen ja yrityksen kanssa.

TäsmäKoulutus on tarkoitettu henkilöstön osaamisen päivittämiseen tai laajentamiseen yrityksen tai muun organisaation muutos- ja kehittämistilanteissa. Se sopii myös määräaikaisiin lomautustilanteisiin (alle 180 pv) ja niiden välttämiseksi. Tavoitteena on työssä pysymisen tukeminen ja työurien pidentäminen.

TäsmäKoulutus on ammatillisia valmiuksia edistävää koulutusta (esim. kieli- ja tietotekniikkakoulutusta), jossa tavoitteena ei ole tutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen.

Koulutuksen rahoittavat työvoimaviranomainen ja työnantaja yhdessä, jolloin työnantajan maksuosuus on 30 – 50 %. TäsmäKoulutus on harkinnanvaraista ja edellyttää aina työvoimapoliittisia perusteita.

Työnantaja ja TE-hallinto osallistuvat koulutuksen suunnitteluun, hankintaan, rahoittamiseen ja opiskelijoiden valintaan. Sopimus tehdään kolmikantaisesti: työnantaja (ostaja), työhallinto (ostaja), kouluttaja (myyjä). Kouluttajan hankkii TE-hallinto. Nykyisin myös yksinyrittäjillä on mahdollisuus osallistua TäsmäKoulutukseen.

Kysy lisää!

Vuorinen Anne

Johtaja, Yritys- Ja Elinvoimapalvelut

+358 504 150 974

Kerava, Keskikatu 3 (Keuda-talo)