Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallinen ilmaisu (180 osp)

Perustutkinnot Yhteishaku 2023

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallinen ilmaisu (180 osp)

Kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot Yhteishaku 2023

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallinen ilmaisu (180 osp)

Opiskele visuaalisen alan ammattilaiseksi!

Kuvallisen ilmaisun toteuttajana tunnet media-alan toimintaympäristön. Valitset opintojesi aikana suuntautumisesi kolmesta eri vaihtoehdosta: graafinen suunnittelu, kuvataide tai valokuvaus.

Suuntautumisalojen sisällä voit kehittää ammattitaitoasi henkilökohtaisen kiinnostuksesi mukaisesti. Riippuen tutkinnon osa -valinnoistasi valmistuttuasi osaat graafisen suunnittelun toteuttamisen, kuvataiteen materiaalien ja menetelmien käytön, valokuvauksen ja kuvankäsittelyn toteuttamisen sekä valitsemiesi valinnaisten tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Opinnot antavat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin ja toimivat vankkana pohjana visuaalisen alan jatko-opintoihin.

Tarjoamme loistavat puitteet opiskeluun Keudan Pekka Halosen akatemiassa, idyllisen Tuusulan Rantatien tuntumassa. Opinnoissa painottuu työelämälähtöisyys. Opintojen aikana pääset mukaan oppilaitoksen ulkopuolisiin projekteihin sekä opiskelijoiden yhteisnäyttelyihin. Pääset myös verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi.

Tarjoamme tutkinnon suorittamisen lisäksi myös mahdollisuuden hakeutua työelämässä tarvittavan osaamisen kehittämiseksi suorittamaan tutkinnosta pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Niihin haetaan myös tutkinnon hakulomakkeella (lue hakuohje). Jos tulet valituksi, opiskelun aloitus on mahdollista joustavasti ympäri vuoden.

Päiväkoulutus

Päiväkoulutus muodostuu pääosin Pekka Halosen akatemiassa tapahtuvasta lähiopiskelusta ja itsenäisistä tehtävistä. Lähiopiskelu pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus muodostuu sekä päivä- ja ilta-aikaan pääsääntöisesti Pekka Halosen akatemiassa tapahtuvasta lähiopiskelusta, itsenäisistä tehtävistä, verkko-opiskelusta ja myös työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta. Lähiopiskelupäivät voivat vaihtua viikoittain. Monimuotototeutuksessa osaamista voi hankkia myös koulutussopimuksen avulla. Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan. Opettajalta saa tarvittaessa vinkkejä työpaikan hakemiseen opintojen aikana.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia opintojen päätyttyä opiskelijalle itselleen jäävistä oppimateriaaleista ja tarvikkeista. Oppimateriaali- ja tarvikemaksu on (n. 50 €/vuosi) + yksittäiset materiaali- ja tarvikeostot opiskelijan käytön mukaan. Mahdollisesti opiskelijan tarvitsemasta ulkoisesta tallennustilasta (n. 100 €) ja projekteista aiheutuvia satunnaisia matkakuluja (vapaaehtoiset matkat). Oppivelvollisuuden piiriin kuuluville (oppivelvollisille tai maksuttoman koulutuksen piiriin kuuluville) ei kustannuksia synny.

Miten haen?

Kuvallisen ilmaisun osaamisalalla hakeutumiseen kuuluu myös ennakkotehtävät. Jatkuvan haun hakijat saavat ohjeistuksen sähköpostiinsa. Yhteishaun hakijoille ohjeet löytyvät yhteishaun aikana Opintopolusta koulutuksen sivulta kohdasta ”Lue valintaperusteet”.

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Lisätiedot ja haku Opintopolussa.

Kysy lisää!

Friberg Marja

Opinto-Ohjaaja

+358 505 638 851

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen)

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358 503 099 649

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Tutustu koulutukseen ja toimintaamme

Media-alalle on laadittu vastuullisuuslupaus [PDF], jossa kerromme toimintatavoistamme.

Esittelyvideot osaamisaloistamme

Graafisen suunnittelun esittelyvideo
Kuvataiteen esittelyvideo
Valokuvauksen esittelyvideo
Pekka Halosen akatemian esittelyvideo

Ajankohtaista alalla