Koulutukset / Humanistiset ja taidealat /

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallinen ilmaisu (180 osp)

Perustutkinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallinen ilmaisu (180 osp)

Kuvallisen ilmaisun toteuttaja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuvallinen ilmaisu (180 osp)

Opiskele visuaalisen alan ammattilaiseksi!

Kuvallisen ilmaisun toteuttajana tunnet media-alan toimintaympäristön. Valitset opintojesi aikana suuntautumisesi kolmesta eri vaihtoehdosta: graafinen suunnittelu, kuvataide tai valokuvaus.

Suuntautumisalojen sisällä voit kehittää ammattitaitoasi henkilökohtaisen kiinnostuksesi mukaisesti. Riippuen tutkinnon osa -valinnoistasi valmistuttuasi osaat graafisen suunnittelun toteuttamisen, kuvataiteen materiaalien ja menetelmien käytön, valokuvauksen ja kuvankäsittelyn toteuttamisen sekä valitsemiesi valinnaisten tutkinnon osien erityisalueiden tiedot ja taidot. Opinnot antavat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin ja toimivat vankkana pohjana visuaalisen alan jatko-opintoihin.

Tarjoamme loistavat puitteet opiskeluun Keudan Pekka Halosen akatemiassa, idyllisen Tuusulan Rantatien tuntumassa. Opinnoissa painottuu työelämälähtöisyys. Opintojen aikana pääset mukaan oppilaitoksen ulkopuolisiin projekteihin sekä opiskelijoiden yhteisnäyttelyihin. Pääset myös verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Visuaalisuus
  • Oma-aloitteisuus
  • Kiinnostus luovia aloja kohtaan

Työllistyminen

Graafisen suunnittelun työssä yhdistät visuaalista ilmaisua ja uutta teknologiaa. Voit työskennellä mainostoimistossa, sanoma- ja aikakauslehdissä sekä eri yrityksissä ja organisaatioissa viestinnän sisällöntuotannon tehtävissä. Työtehtävät painottuvat niin digitaaliseen kuin painettuun mediaan.

Kuvataiteen työtehtävissä työskentelet erilaisin menetelmin ja materiaalein visuaalisen alan eri tehtävissä. Opiskelu antaa valmiuksia jatkaa työskentelyä alalla itsenäisesti, assistenttina tai soveltaa visuaalista osaamista monilla eri aloilla esimerkiksi suunnittelutehtävissä.

Valokuvauksen työtehtävissä yhdistät visuaalista ilmaisua ja uutta teknologiaa. Sinulla on valmiudet toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana. Toimeksiantajina ovat mm. lehdet, mainostoimistot, yritykset ja yhdistykset sekä yksityiset asiakkaat (esim. hääkuvaukset). Voit suuntautua opinnoissasi esim. dokumentaariseen kuvaukseen, studiokuvaukseen tai valokuvataiteeseen.

Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS).

Tarjoamme tutkinnon suorittamisen lisäksi myös mahdollisuuden hakeutua työelämässä tarvittavan osaamisen kehittämiseksi suorittamaan tutkinnosta pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Niihin haetaan myös tutkinnon hakulomakkeella (lue hakuohje). Jos tulet valituksi, opiskelun aloitus mahdollinen joustavasti ympäri vuoden.

Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus

Jatkuva haku auki
Päiväkoulutus muodostuu pääosin Pekka Halosen akatemiassa tapahtuvasta lähiopiskelusta ja itsenäisistä tehtävistä. Lähiopiskelu pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Monimuotokoulutus

Jatkuva haku auki
Monimuotokoulutus muodostuu sekä päivä- ja ilta-aikaan pääsääntöisesti Pekka Halosen akatemiassa tapahtuvasta lähiopiskelusta, itsenäisistä tehtävistä, verkko-opiskelusta ja myös työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta. Lähiopiskelupäivät voivat vaihtua viikoittain.

Oppisopimuskoulutus

Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Monimuotototeutuksessa osaamista voi hankkia myös koulutussopimuksen avulla. Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan. Opettajalta saa tarvittaessa vinkkejä työpaikan hakemiseen opintojen aikana.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia opintojen päätyttyä opiskelijalle itselleen jäävistä oppimateriaaleista ja tarvikkeista. Oppimateriaali ja tarvikemaksu on (50 €/vuosi) + yksittäiset materiaali- ja tarvikeostot opiskelijan käytön mukaan. Mahdollisesti opiskelijan tarvitsemasta ulkoisesta tallennustilasta (n. 100 €) ja projekteista aiheutuvia satunnaisia matkakuluja. Oppivelvollisille ei kustannuksia synny.

Hakeutuminen

Tietoa yhteishausta

Tietoa jatkuvasta hausta

Infot ja tutustumispäivät

Kuvallisen ilmaisun osaamisalalla hakeutumiseen kuuluu myös ennakkotehtävät. Jatkuvan haun hakijat saavat ohjeistuksen sähköpostiinsa. Yhteishaun hakijoille ohjeet löytyvät Opintopolusta koulutuksen sivulta kohdasta ”Lue valintaperusteet”.

Kysy lisää!

Friberg Marja

Opinto-Ohjaaja

+358 505 638 851

marja.friberg@keuda.fi

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen akatemia)

Dahlsten Marjo

Koulutusassistentti

+358 503 099 649

marjo.dahlsten@keuda.fi

Tuusula Kansanopistontie 60 (Pekka Halonen akatemia)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi

Tutustu koulutukseen ja toimintaamme

Media-alalle on laadittu vastuullisuuslupaus [PDF], jossa kerromme toimintatavoistamme.

Esittelyvideot osaamisaloistamme:

Tutustu meihin myös somessa

Facebook Instagram

Ajankohtaista alalla