Ohjaushenkilöstölle suunnattu tieto

Paljon hyödyllisiä työkaluja ohjaukseen

Olemme koonnet tälle sivulle ohjaustyöhön soveltuvaa materiaalia. Lisäksi löydät Hakijalle-sivuilta kattavat tietopaketit sekä yhteishausta että jatkuvasta hausta. Hakijalle-sivujen alla on omat kokonaisuudet maahanmuuttajille, työttömille ja tutkintoa edeltäviä vaihtoehtoja pohtiville helpottamaan sopivan koulutuspolun valintaa. Näihin sivuihin kannattaa tutustua, kun etsit sopivia koulutusratkaisuja ohjattavillesi.


Keudan Koulutusopas

Lähetämme koulutusoppaan syksyisin alueen oppilaitoksiin jaettavaksi 8.- ja 9. luokkien opiskelijoille sekä ammatillisesta polusta kiinnostuneille lukiolaisille. Koulutusoppaita voi tilata lisää laittamalla sähköpostia osoitteeseen viestinta@keuda.fi.

Haluatko antaa palautetta Keudan Koulutusoppaasta?

Keräämme vuosittain palautetta Keudan koulutusoppaasta. Mikäli haluat antaa palautetta, voit tehdä sen tämän Forms-kyselyn [forms.office.com] kautta. Kiitos vaivannäöstäsi jo etukäteen!


Ohjaushenkilöstölle suunnattu uutiskirje

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen teemat liittyvät hakeutumiseen ja opiskeluun Keudassa. Koulutusuutiset voi tilata kuka tahansa, mutta parhaiten se palvelee ohjauksen parissa työskenteleviä. Tilaa nyt ja vinkkaa myös muille työyhteisössäsi!


Infot, tutustumispäivät ja yhteys opinto-ohjaajiin

Keuda järjestää lukuvuosittain monenlaisia tapahtumia, jotka tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tulla tutustumaan Keudan koulutuksiin ja toimintaan. Koulutusinfo-sivulla kerrotaan tapahtumista tarkemmin ja pääset ilmoittamaan ryhmäsi mukaan. Opinto-ohjaajien yhteystietoluetteloon on koottu Keudan opinto-ohjaajien yhteystiedot vastuualueittain ja toimipisteittäin. Voit aina olla yhteydessä meihin. Kun haluat meidät Keudasta tilaisuuteenne esittelemään koulutustarjontaa ja opiskelua Keudassa, lähetä vierailupyyntö osoitteella hakeutumispalvelut@keuda.fi tai opo@keuda.fi.


Videot apunasi Keudan esittelyssä

Keudan Youtube-kanavalta löytyy videoita, joissa kerrotaan opiskelusta Keudassa ja esitellään toimipisteitä ja koulutuksia. Esimerkiksi Keudan koulutusten esittely -soittolistalta saat yleistä tietoa opiskelusta Keudassa. Kanava kannattaa ottaa seurantaan, jotta saat tiedon uusista sisällöistä heti, kun ne lisätään.

Tervetuloa Keudaan opiskelemaan


Siirtyminen työpajalta Keudaan

Keuda on opinnollistanut alueen työpajojen toimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että työpajojen arjesta on tunnistettu tutkinnon osiin liittyvät vastaavuudet. Valmentautujalle työpajalla kertynyt osaaminen tunnustetaan osaksi opintoja, kun hän hakeutuu Keudaan.

Työpajojen ja Keudan välille on kehitetty joustava hakeutuminen opintoihin. Työpajalla valmentautuva täyttää hakulomakkeen yhdessä työpajan ohjaajan kanssa. Hakeutumisvaiheessa olemme yhteydessä hakijaan ja tarvittaessa työpajaohjaajaan sähköpostilla tai puhelimitse.

Tunnistetusta oppimisympäristöstä on laadittu raportti työkaluksi työpajalle. Työpajan oppimisympäristön tunnistamisessa käytetään Opetushallituksen hyväksymiä tutkinnon perusteita eli ePerusteita.


Opinto-ohjaajana yhteishaussa hakeville

Yhteishaun aikana sivuillamme on kattava tietopaketti yhteishausta. Se palvelee niin hakijaa, vanhempia kuin opinto-ohjaajaakin. Ohjaustyössä kannattaa hyödyntää Keudan valmista materiaalia, kuten koulutusopasta, videoita ja esityksiä, jotka löytyvät tältä sivulta.

Kun toimitat oppilastasi koskevia tietoja Keudan Hakeutumispalveluille, lähetäthän viestit turvapostina osoitteeseen yhteishaku@keuda.fi.

Yhteishaussa valittujen tiedonsiirto

Yhteishaussa valittujen opiskelijoiden siirrettävät tiedot toimitetaan Keudassa suoraan toimipisteen erityisopettajalle. Sähköpostilla toimitettaessa tiedot tulee lähettää turvapostina. Tietoja hyödynnetään opintojen suunnittelun tukena.

Tietojen siirtoa varten Keudassa järjestetään myös tiedonsiirtopalavereja, joihin voi tulla henkilökohtaisesti antamaan perusopetuksesta Keudaan siirtyneiden opiskelijoiden tietoja. Tilaisuudessa on mahdollisuus tavata Keudan erityisopettajat ja siirtää opetuksen kannalta välttämätön tieto, jotta siirtymä olisi opiskelijan näkökulmasta sujuva ja eteenpäin suuntaava. Kutsut lähetetään alueen peruskouluihin yhteishaun aikana.


Tutkintoon johtava koulutus TUVA Keudassa

Tästä voit tutustua ja ladata käyttöösi esittelymateriaalin TUVA-opiskelusta Keudassa.


Yhteystiedot

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700