Ohjaushenkilöstölle suunnattu tieto

Paljon hyödyllisiä työkaluja ohjaukseen

Olemme koonnet tälle sivulle ohjaustyöhön soveltuvaa materiaalia. Lisäksi löydät Hakijalle-sivuilta kattavat tietopaketit sekä yhteishausta että jatkuvasta hausta. Olemme myös koonneet omat kokonaisuudet maahanmuuttajille, työttömille ja tutkintoa edeltäviä vaihtoehtoja pohtiville helpottamaan sopivan koulutuspolun valintaa. Näihin sivuihin kannattaa tutustua, kun etsit sopivia koulutusratkaisuja ohjattavillesi.

Keudan Koulutusopas

Lähetämme koulutusoppaan syksyisin alueen oppilaitoksiin jaettavaksi 8.- ja 9. luokkien opiskelijoille sekä ammatillisesta polusta kiinnostuneille lukiolaisille. Koulutusoppaita voi tilata lisää laittamalla sähköpostia osoitteeseen viestinta@keuda.fi.

Materiaalit ohjaustyöhön

Videot apunasi Keudan esittelyssä

Keudan Youtube-kanavalta löytyy videoita, joissa kerrotaan opiskelusta Keudassa ja esitellään toimipisteitä ja koulutuksia. Esimerkiksi Keudan koulutusten esittely -soittolistalta saat yleistä tietoa opiskelusta Keudassa. Kanava kannattaa ottaa seurantaan, jotta saat tiedon uusista sisällöistä heti, kun ne lisätään.

Valmiiksi koostetut esittelyt tutustuttavat koulutustarjontaan

Koulutusinfo-esityksissä on kerrottu Keudan koulutustarjonnasta sekä yleisesti ammatillisesta koulutuksesta. Infopaketteja on kaksi, toinen on suunnattu peruskoululaisille ja  toinen heidän vanhemmilleen. (Päivitetty 8.9.2020)

Tilaa ohjaushenkilöstölle suunnattu uutiskirje

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän uutiskirjeen teemat liittyvät hakeutumiseen ja opiskeluun Keudassa. Koulutusuutiset voi tilata kuka tahansa, mutta parhaiten se palvelee ohjauksen parissa työskenteleviä. Tilaa nyt ja vinkkaa myös muille työyhteisössäsi!

Infot, tutustumispäivät ja yhteys opinto-ohjaajiin

Koulutusinfot ja tutustumispäivät

Keuda järjestää lukuvuosittain monenlaisia tapahtumia, jotka tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tulla tutustumaan Keudan koulutuksiin ja toimintaan.

Keudan opinto-ohjaajien yhteystiedot

Yhteystietoluetteloon on koottu Keudan opinto-ohjaajien yhteystiedot vastuualueittain ja toimipisteittäin.

Vierailupyynnöt

Haluatko meidät Keudasta tilaisuuteenne esittelemään koulutustarjontaa ja opiskelua Keudassa? Lähetä vierailupyyntö Keudaan osoitteella hakeutumispalvelut@keuda.fi tai opo@keuda.fi.

Siirtyminen työpajalta Keudaan

Keuda on opinnollistanut alueen työpajojen toimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että työpajojen arjesta on tunnistettu tutkinnon osiin liittyvät vastaavuudet. Valmentautujalle työpajalla kertynyt osaaminen tunnustetaan osaksi opintoja, kun hän hakeutuu Keudaan.

Työpajojen ja Keudan välille on kehitetty joustava hakeutuminen opintoihin. Työpajalla valmentautuva täyttää hakulomakkeen yhdessä työpajan ohjaajan kanssa. Hakeutumisvaiheessa olemme yhteydessä hakijaan ja tarvittaessa työpajaohjaajaan sähköpostilla tai puhelimitse.

Tunnistetusta oppimisympäristöstä on laadittu raportti työkaluksi työpajalle. Työpajan oppimisympäristön tunnistamisessa käytetään Opetushallituksen hyväksymiä tutkinnon perusteita eli ePerusteita.

Opinto-ohjaajana yhteishaussa hakeville

Olemme koonneet kattavan tietopaketin yhteishausta. Sivut palvelevat niin hakijaa, vanhempia kuin opinto-ohjaajaakin. Ohjaustyössä kannattaa hyödyntää Keudan valmista materiaalia, kuten koulutusopasta, videoita ja esityksiä, jotka löytyvät tältä sivulta.

Kun toimitat oppilastasi koskevia tietoja Keudan Hakeutumispalveluille, lähetäthän viestit turvapostina osoitteeseen yhteishaku@keuda.fi.

Yhteishaussa valittujen tiedonsiirto

Yhteishaussa valittujen opiskelijoiden siirrettävät tiedot toimitetaan Keudassa suoraan toimipisteen erityisopettajalle. Sähköpostilla toimitettaessa tiedot tulee lähettää turvapostina. Tietoja hyödynnetään opintojen suunnittelun tukena.

Tietojen siirtoa varten Keudassa järjestetään myös tiedonsiirtopalavereja, joihin voi tulla henkilökohtaisesti antamaan perusopetuksesta Keudaan siirtyneiden opiskelijoiden tietoja. Tilaisuudessa on mahdollisuus tavata Keudan erityisopettajat ja siirtää opetuksen kannalta välttämätön tieto, jotta siirtymä olisi opiskelijan näkökulmasta sujuva ja eteenpäin suuntaava. Kutsut on lähetetty alueen peruskouluihin.

Tiedonsiirtopalaveri Kerava, Järvenpää, Tuusula ja Sipoo

Keuda-talo Kerava 26.8.2022

Tiedonsiirtopalaverissa käsitellään seuraaviin Keudan toimipisteisiin siirtyneet oppilaat:

 • Sibeliuksenväylä, Järvenpää
 • Wärtsilänkatu, Järvenpää
 • Sarviniitynkatu, Kerava
 • Keskikatu, Kerava
 • Sipoon Enter
 • Kirkkotie, Tuusula
 • Pekka Halosen akatemia, Tuusula

Ohjelma

 • 10.00 Tervetuloa ja alustus sekä keskustelua
 • 11.00-12.30 Lounas sopivassa kohdassa keskustelujen välissä
 • 11.00- 14.30 Tiedonsiirtopalaverit Keudan seitsemän eri toimipisteen keskustelut tapahtuvat eri tiloissa.
 • 14.30-15 Kahvit ja yhteenvetokeskustelu Loungessa, palautteet ja kehittämisehdotukset seuraavaan syksyyn.

Jos et pääse tähän tilaisuuteen tuomaan oppilaittesi tietoja, niin tietoja voi siirtää salatulla sähköpostilla, puhelimitse, postin välityksellä tai erikseen sopien ko. erityisopettajan kanssa.

Lisätietoja antaa Erja Kärnä (erja.karna@keuda.fi).

Tiedonsiirtopalaveri Nurmijärvi

Nurmijärvi Lopentie 19.8.2022

Tiedonsiirtopalaverissa käsitellään Keudan Nurmijärvi Lopentielle siirtyneet oppilaat.

Ohjelma

 • 8.30 Kahvi ja kokoustelua – kuulumiset ja ohjusten esittäytymiset (ohjusten tilaisuus)
 • 9.30 Tiedonsiirto
 • 11.30 Lounas, kun tiedonsiirto on tehty

Jos et pääse tähän tilaisuuteen tuomaan oppilaittesi tietoja, niin tietoja voi siirtää salatulla sähköpostilla, puhelimitse, postin välityksellä tai erikseen sopien ko. erityisopettajan kanssa.

Lisätietoja antaa Jaakko Ristolainen (jaakko.ristolainen@keuda.fi).

Tiedonsiirtopalaveri Mäntsälä

Mäntsälä Lukkarinpolku 2.9.2022

Tiedonsiirtopalaverissa käsitellään Keudan Mäntsälän Lukkarinpolulle ja Saaren kartanolle siirtyneet oppilaat.

Ohjelma

 • 9. 00 – 9.30 yhteinen osuus
 • 9.30 – 10.45 Riihenmäki – Keuda Saaren kartano ja Ehnroos – Keuda Lukkarinpolku
 • 10.50 – 12.00 Ehnroos – Keuda  Saaren kartano ja Riihenmäki – Keuda Lukkarinpolku
 • 12.05-12.30 Yhteinen päätös

Ilmoitathan osallistumisestasi palaveriin viimeistään 26.8.2022 Sari Arolle sähköpostitse. Ilmoita tarjoilua varten samalla myös mahdolliset erityisruokavaliotoiveet.

Sari Aro
sari.aro@keuda.fi
0401745446

Lisätietoja antaa Janne Jussila (janne.jussila@keuda.fi).

Yhteystiedot

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

hakeutumispalvelut@keuda.fi