Koulutukset / Tekniikan alat /

Pintakäsittelyalan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Pintakäsittelyalan perustutkinto (180 osp)

Maalari | Lattianpäällystäjä Pintakäsittelijä

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Pintakäsittelyalan perustutkinto (180 osp)

Pinnat kuntoon – pintakäsittelijän työssä on tekemisen meininkiä!

Maalarina, rakennusmaalauksen ammattilaisena, teet korjaus- ja uudismaalaustyötä sisätiloissa. Hallitset myös tapetointi-, tasoite- ja ruiskumaalaustöiden perusteet. Voit erikoistua esimerkiksi pientalojen ulkopintojen maalaustöihin tai koriste- ja erikoismaalaukseen. Keudassa opiskelet aidoissa työympäristöissä rakennustyömailla ja teet harjoituksia oppilaitoksemme monipuolisissa tiloissa. Pääset käyttämään maalausalan koneita ja laitteita sekä kokeilemaan uusimpia alan tuotteita käytännön töissä. Opintojen aikana ala tulee tutuksi myös ammattilaistapahtumien kautta.

Lattianpäällystäjänä teet monipuolisia lattianpäällystyksen esitöitä sekä matto- ja lukkoliitostuotteiden asennuksia. Tämän lisäksi voit hankkia osaamista laatoituksen, vedeneristyksen tai betonilattioiden pinnoituksesta.

Pintakäsittelijänä teollisuudessa hoidat pintakäsittelylinjaa tuotantolaitoksessa tai työskentelet metallituotemaalaamossa. Hankit osaamista korroosionestokäsittelyistä ja ruiskumaalauksesta. Voit myös erikoistua kemiallisiin pintakäsittelyihin ja kuumasinkitykseen.

Pintakäsittelijänä tuotemaalauksessa käsittelet rakennusosia ja tuotteita. Hankit osaamista maalauksessa, lakkaamisessa ja värjäämisessä ruiskulla ja siveltimellä, sekä osaat toimia pintakäsittelylinjanhoitajana. Voit erikoistua huonekalujen entisöintiin tai koristemaalaukseen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Maalari

Päiväkoulutus

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus

Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Lattianpäällystäjä sekä pintakäsittelijä teollisuudessa tai tuotemaalauksessa

Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti työelämässä oppien joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia työkalupakista (n. 150 €) sekä satunnaisten opintovierailujen matkakustannukset.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Maalarina, rakennusmaalauksen ammattilaisena, teet korjaus- ja uudismaalaustyötä sisätiloissa. Hallitset myös tapetointi-, tasoite- ja ruiskumaalaustöiden perusteet. Voit erikoistua esimerkiksi pientalojen ulkopintojen maalaustöihin tai koriste- ja erikoismaalaukseen.
Keuda pintakäsittelyalan perustutkinto maalari

Kysy lisää!

Lehtinen Pasi

Opettaja

+358401744548

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Huuhtanen Tiina

Opinto-ohjaaja

+358504344121

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla