Koulutukset / Palvelualat /

Turvallisuusalan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Turvallisuusalan perustutkinto (180 osp)

Turvallisuusvalvoja

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Turvallisuusalan perustutkinto (180 osp)

Tule osaksi turvallisempaa tulevaisuutta!

Turvallisuusvalvojana teet erilaisia yksityisen turvallisuusalan tehtäviä: vartiointia, turvatarkastuksia, turvalaiteasennuksia, arvokuljetuksia, aulapalvelutehtäviä, tulityövartiointia ja järjestyksenvalvontaa. Turvallisuusvalvojaksi opiskelee myös paljon nuoria, joiden tavoite on jatkaa kouluttautumista kohti alan viranomaistehtäviä.

Keudassa pääset mukaan monipuoliseen tapahtumayhteistyöhön ja erilaisiin projekteihin, joissa saat tuntumaa käytännön töihin. Vierailemme myös alan yrityksissä sekä erilaisissa tapahtumissa, joissa pääset tutustumaan alan toimijoihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Vastuullisuus ja luotettavuus
  • Hyvä fyysinen ja psyykkinen toimintakyky
  • Asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Työllistyminen

Turvallisuusvalvojana voit työskennellä esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana, turvalaiteasentajana, turvallisuusjärjestelmien pääkäyttäjänä tai turvatarkastajana. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Päiväkoulutus

Jatkuva haku auki
Toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus

Jatkuva haku auki
Monimuotokoulutus painottuu alan työpaikalla järjestettävään koulutukseen koulutus- tai oppisopimuksella. Opintoja täydennetään päiväsaikaan tapahtuvalla lähiopetuksella oppilaitoksessa sekä etätehtävillä ja verkko-opinnoilla.

Oppisopimuskoulutus

Jatkuva haku auki
Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Tutkinnon sisältö

Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma

Toimipiste

Wärtsilänkatu 7, Järvenpää

Edellytykset opiskelulle

Kielitaito

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella sekä opettajan haastattelussa.

Työpaikka

Monimuotokoulutuksessa merkittävä osa oppimisesta tapahtuu alan työpaikalla joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelija etsii itse työ- tai harjoittelupaikan. Opettajalta saa tarvittaessa vinkkejä työpaikan hakemiseen opintojen aikana.

Nuhteettomuus

Opintojen eteneminen ja työnsaanti turvallisuusalalta edellyttävät nuhteettomuutta; alalla työskentelevällä ei saa olla väkivalta-, huume- eikä epärehellisyysrikoksia. Opintojen alussa opiskelijasta voidaan teettää suppea turvallisuusselvitys.

Terveydentilavaatimukset

Opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Opiskelijaksi ottamisen esteistä löytyy lisätietoa täältä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia vartijakortin viranomaismaksuista ja alalle sopivasta työvaatetuksesta.

Kysy lisää!

Miettunen Matleena

Opinto-Ohjaaja

+358 504 633 791

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla