Web Designeriksi päivätyön ohella puolessa vuodessa

”Mietin syksyllä 2019, millaista sivutyötä voisin tehdä ansaitakseni lisätuloja, sillä haaveissa oli ostaa ensiasunto pk-seudulta. Selailin työpaikkailmoituksia, eikä mikään oikein tuntunut sopivalta. Teen toimistotyötä tietotekniikan parissa ja olen valmistunut tradenomiksi, minkä ansiosta minulla on perehtyneisyys myös liiketalouteen. Aloin miettiä, voisiko nämä kaksi osaamista yhdistää”, kertoo Keudassa media-alan ammattitutkinnon suorittanut Suvi.

Jo ennen opintoja Suvi oli pyöritellyt ajatusta freelance-yrittäjyydestä, erityisesti häntä kiinnosti verkkosivujen ja ulkoasujen suunnittelu. Tietotekniikasta hänellä on vuosien kokemus harrastuneisuuden kautta. Suvi on aiemmin opiskellut itsenäisesti kuvankäsittelyä ja HTML-ohjelmointikieltä, hän myös pelaa tietokonetta vapaa-aikanaan.

Suvi aloitti kevytyrittäjänä ja perusti myös virallisen toiminimen. Hän halusi päivittää osaamistaan ja haki Keudan media-alan ammattitutkinnon koulutukseen Pasilaan. Suvi aloitti opinnot joulukuussa 2019: ”Sain hyvin sovitettua yhteen lähiopinnot päivätyöni kanssa ja huomasin, että paljon on vuosien varrella erilaista osaamista kertynyt erilaisista taidoista, mistä oli hyötyä opinnoissani.”

Wireframe Suvi2

Suvi näkee vahvuutenaan yrittäjänä uteliaisuuden sekä halun perehtyä ja kehittyä: ”Haluan oppia lisää graafisesta suunnittelusta, jotta voin suunnitella asiakkailleni toimivia verkkosivustoja, joissa yhdistyy käytettävyys ja upea graafinen ilme kertoen heidän tarinaansa. Olen luonteeltani todella utelias ja näkisin sen vahvuutena myös yrittäjänä, haluan perehtyä jokaiseen projektiin ja tulevaan asiakkaaseeni tavalla, jolla hän tulee nähdyksi ja kuulluksi toiveissaan uusien kotisivujensa toteutuksessa.”

Suvilla onkin jo seuraavat kehityskohteet mietittynä. ”Koska olen yhden naisen web design -yritys, haluaisin oppia enemmän ohjelmointikieliä toteuttaakseni teknisesti laadukkaampia verkkosivustoja. Tällä hetkellä keskityn WordPress ja Webflow -julkaisualustoihin. Graafisessa suunnittelussa haluan keskittyä erityisesti logon suunnitteluun ja opiskella siitä lisää”, Suvi kertoo.

Suvi suoritti opinnot puolessa vuodessa valmistuen Web Designeriksi kesäkuussa 2020. Hän kokee opintojen Keudassa olleen mielenkiintoinen kokonaisuus, joka tarjosi päivitettyä tietoa siitä, mitä alalla tapahtuu nykypäivänä. Opinnot myös selkeyttivät Suvin ammatillisia tavoitteita yrittäjänä. Erityisen kiitollinen Suvi on vastuuopettajalleen Marko Alamäelle ja muulle Pasilan väelle, jotka olivat tarvittaessa tukena opintojen varrella.

Kuva: Jaakko Havukainen

Myös media-alan ammattitutkintoon on jatkuva haku, hae tästä!

Jaa sivu