Yhteistyöprojekti: Media-alan opiskelijat uudistivat Keravan Armas ry:n nettisivut

Keudan opiskelijat pääsevät mukaan moniin erilaisiin projekteihin, joiden myötä he kartuttavat työkokemusta. Media-alan opiskelijat Marjo Ulkuniemi, Margarita Simonova ja Markus Joutsi olivat vahvasti mukana Keravan Armas ry:n verkkosivuprojektissa.

 

Keravalla tutuksi tullut ARMAS-kulttuurifestivaali on saanut uudenlaista ilmettä Keudan media-alan opiskelijoiden toimesta. Opiskelija Markus Joutsi teki Keravan Armas ry:lle uudet nettisivut, jonne Margarita Simonova on tuottanut valokuvia ja Marjo Ulkuniemi videosisältöjä.

”Kun verkkosivuja lähdettiin työstämään kevään aikana, oli vielä suunnitteilla pitää livetapahtuma lokakuussa. Koronan vuoksi tapahtuma muutti muotoaan virtuaaliseksi. Vaikka verkkosivuja oltiin joka tapauksessa uusimassa, niin koronan myötä niiden merkitys korostui entisestään”, Joutsi summaa.

Joutsin osalta projekti lähtikin liikkeelle verkkosivujen konseptoinnilla ja suunnittelulla. Yhdistyksen puheenjohtajan kanssa ideoitiin yhdessä tuumin verkkosivuja, joita Joutsi lähti sitten rakentamaan. Uudet verkkosivut avautuivat ja nyt Joutsin tehtäviin kuuluu niiden ylläpito.

Simonovan ja Ulkuniemen yhteistyö yhdistyksen kanssa alkoi jo helmikuussa, kun he olivat taltioimassa yhdistyksen ystävänpäivätapahtumaa. Simonova otti valokuvia ja Ulkuniemi taltioi videokuvaa. Ulkuniemi on myös editoinut videosisällöt. Verkkosivuilla onkin nähtävillä dokumentaarisia valokuvia sekä monikameratyylistä videosisältöä.

Projektin kokonaistavoitteena oli, että yhdistys saisi taltioitua tapahtumista digitaalista materiaalia sekä julistaa viestiä siitä, että tapahtumissa juhlistetaan ikääntymistä. Joutsi, Simonova ja Ulkuniemi saivatkin positiivista palautetta lopputuloksesta.

”Yhdistyksen digitaalinen toiminta on kehittynyt paljon ja nyt on saatu mukaan myös somestrategiaa”, Joutsi sanoo.

 

Kolmikko opiskelee toista vuotta media-alan perustutkinnossa ja heidän on tarkoitus valmistua keväällä 2021. Aikoinaan hotelli- ja ravintola-alan koulutuksesta valmistunut Joutsi haki opiskelemaan media-alaa Keudaan, sillä häntä kiinnostaa verkkosivujen suunnitteleminen.

”Olen saanut tosi hyviä työkaluja ammattimaiseen tekemiseen. Perustutkinto on siitä hyvä, että saan myös osaamista valokuvauksesta ja videokuvaukset. Valokuvat ja videot ovat kuitenkin isossa roolissa verkkosivujen maailmassa”, Joutsi kommentoi.

Simonovalla on pitkä valokuvaustausta, mutta alkuun hän kuvasi vain harrastusmielessä.

”Jossain vaiheessa ajattelin hakea kouluun ja katsoa, miten saan työn ja opiskelun yhdistettyä. Olen tykännyt tosi paljon. Olen löytänyt vahvuudekseni mustavalkokuvat. Yllätyksekseni olen tykästynyt tekemään myös videoita”, Simonova kertoo.

Simonovan ensimmäinen opiskeluvuosi menikin töitä, harrastuksia ja opiskeluja yhdistäen. Noin puolitoista kuukautta sitten hän jäi opintovapaalle. Opintojensa myötä Simonova kokee kehittyneensä valokuvaajana. Hänen ottamansa valokuva palkittiinkin vuoden 2020 SAKUstars -kilpailussa.

Ulkuniemi haki opiskelemaan Keudaan, sillä hän oli kiinnostunut jälkituotannosta ja editointitöistä.

”Siinä mielessä tämä asiakastyö oli tosi kiva”, Ulkuniemi kehuu.

Ulkuniemi on parhaillaan työharjoittelussa Aito Medialla. Hän on päässyt editoimaan esimerkiksi Poliisit -sarjaa sekä toimimaan hetkellisesti litterointiapuna Rikkaat ja rahattomat -sarjan teossa.

”Olen tykännyt tosi paljon. Nyt olen päässyt näkemään, miten oikeaa tv-ohjelmaa tehdään. Mutta kyllä se jälkityö on se, mistä mä tykkään”, Ulkuniemi kiteyttää.

Katso täältä, miltä uudistut verkkosivut näyttävät!

Lue lisää media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto-opinnoista täältä!

Jaa sivu