Oppisopimuspolkua pitkin autohuoltoyrittäjäksi – ”Mistään hinnasta en vaihtaisi tätä pois”

Eeri Linnanmäki (vasemmalla) suorittaa työharjoittelua isoveljensä Juhani Linnanmäen (oikealla) autohuoltoyrityksessä Nurmijärvellä. Juhanin tie yrittäjäksi vei oppisopimuspolkua pitkin.

 

Nurmijärvellä Ilvesvuoren yritysalueella sijaitsee eräässä hallitilassa juuri kompaktin kokoinen autohuolto ja -korjaamo nimeltä Autohuolto Linnanmäki Oy. Sisälle mentäessä odottaa paikan päällä iloinen vastaanotto. Yrittäjä Juhani Linnanmäen lisäksi tervehtii hänen pikkuveljensä Eeri Linnanmäki.

Juhani puhuu koko sydämestään, kun hän sanoo toteuttavansa nyt elämäntyötään.

”Mistään hinnasta en vaihtaisi tätä pois.”

Juhani valmistui vuonna 2016 Keudan autoalan perustutkinnosta. Työnteon suhteen Juhani on aina ollut luonteeltaan toimelias. Hän on halunnut päästä tekemään asioita heti täysillä.

”Opiskelin ensimmäisen vuoden Keudassa, mutta ei se koulunpenkillä istuminen sopinut minulle. Autopuolen opettajat näkivät myös sen ja ehdottivatkin minulle opintojen suorittamista työpaikalla”, Juhani muistelee.

Juhani kiinnostui opettajien ehdotuksesta ja päätti etsiä itselleen työpaikan, jossa hän voisi suorittaa opintonsa loppuun. Hän saikin paikan Timecap Oy:ltä.

”Olihan se hienoa, kun sai tehdä ihan oikeita töitä. Minulle tehtiin aluksi harjoittelu- ja kesätyösopimuksia, jonka jälkeen tehtiin oppisopimus. Oppisopimuksen päätteeksi sain sitten vakituisen työpaikan”, Juhani kertoo.

 

Suoritettuaan tutkinnon ja työskenneltyään jonkin aikaa Timecap Oy:llä, Juhani vaihtoi työpaikkaa Autoy Autohuoltoon. Tällöin hänellä alkoi kyteä ajatus omasta yritystoiminnasta.

”Omien siipien kantavuus alkoi kiinnostaa. Minulla oli tämä toimitila vuokrattuna jo ennen yrittäjyyttä, sillä toimi minun ja kaverini harrastetilana. Kun kaverini jäi toiminnasta pois, niin pistin tähän firman pystyyn.”

Aluksi asiakaskunta koostui tutuista ja tuttujen tutuista. Hyvä maine alkoi kuitenkin kiriä ja nyt puhelin soi jatkuvasti. Uusia asiakkaita tulee säännöllisesti.

”Aina kun minulle soitetaan ja kysytään, teenkö tätä tai tätä, niin vastaan tekeväni kaikkea”, Juhani naurahtaa.

Yrittäjän elämästä ei vauhtia puutu ja se sopii Juhanille. Haaveissa siintääkin ajatus yrityksen laajentamisesta.

”Olisi kiva, jos olisi toinen toimipiste. Tuusulassa voisi olla hyvät markkinat”, Juhani pohtii.

 

Lisää työntekijöitäkin taitaa olla luvassa, sillä Juhanin pikkuveli Eeri suorittaa huoltamolla opintoihinsa sisältyvää työharjoittelua. Eeri opiskelee toista vuotta autoalan perustutkintoa Keudassa.

Linnanmäen perheen lapsista neljä on opiskellut tai opiskelee autoalaa Keudassa. Perheenisä on taas toiminut ammattimiehenä Keudan autoalalla.

”Hakeutuminen alan opintoihin lähti kuitenkin puhtaasti minusta itsestäni. Minusta tämä on ehdottomasti paras ja kaikista kiinnostavin ala”, Eeri sanoo. 

Eeri on viihtynyt hyvin työharjoittelussa veljensä yrityksessä. Hän on päässyt oppimaan paljon uusia haastaviakin työtehtäviä.

”Olen päässyt tekemään esimerkiksi kytkinremonttia.”

Tulevaisuuden osalta Eeri on pohtinut haluavansa päästä työelämään mahdollisimman pian. Välillä mielessä on käynyt ajatus jatko-opinnoista, mutta vielä ei vakavasti.

Isoveli Juhani toteaa, että kyllä Eerille löytyy työpaikka hänen yrityksestään.

”Eeri on ihan täysin ammattimies. Olen kyllä ajatellut, että hän voisi tulla tänne töihin”, Juhani toteaa lopuksi.

 

Lue lisää autoalan perustutkinnon opiskelusta Keudassa

 

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 11 toimipisteessämme työskentelee 650 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. Näistä syntyy vuosittain 10 000 tutkintoon johtavaa opintosuoritusta. Keuda on vuoden 2020 opetus- ja kulttuuriministeriön valitsema, ammatillisen koulutuksen laatupalkittu koulutuksen järjestäjä.

2020 laatupalkinto intra14

Jaa sivu