Inspiroidu vegaaniruokavaliosta! – Myös Keudassa järjestetään Vegaanihaaste tammikuun aikana

Keudassa on suuri tahtotila edistää kestäviä ratkaisuja sekä opetuksessa että toimintakulttuurissa. Se miten ravitsemme itseämme työn ja opintojen ohessa, on tärkeä osa kestävän kehityksen toimintakulttuuria. Ilmasto- ja ympäristövastuu näkyvät Keudan ravintoloiden ja ravintolapuolen opetuksessa.

Tutuksi tullut Vegaanihaaste on jälleen alkanut tammikuussa! Tutustu valtakunnalliseen Vegaanihaasteeseen täältä!

Vuosi 2022 alkaa myös Keudassa vastuullisesti tammikuisella vegaanihaasteella. Ravintoloiden aukioloaikoina 10.1.-31.1. tarjoillaan päivittäin yksi vegaaninen ruoka-annos ja jälkiruoka sekä Keravan ravintola Operan yhteydessä toimivassa kahvilassa opiskelijat taikovat päivittäin useamman vegaanisen herkun, kuten smoothien tai leivonnaisen. Tervetuloa ostoksille ja nauttimaan vegaanisia herkkuja, myös terveellinen voi olla maukasta! Sen takaa Keudan ammattitaitoinen ravintolahenkilökunta.

Valitsemalla vegeä voimme vaikuttaa kestävän ruokajärjestelmän rakentumiseen, jotta tulevaisuudessa on mahdollista ruokkia ennakoidut 10 miljardia ihmistä ravitsevasti ja ympäristöystävällisesti. Tällä hetkellä jopa 80 prosenttia ruoantuotannolla kuuluvasta maan pinta-alasta on todellisuudessa tuotantoeläinten rehun kasvatuksen käytössä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla. 

Laatikkoihin rakennettuja yrttipuutarhoja
Keudaan rakennettiin vuonna 2021 omat yrttipuutarhat!

Laaja meta-analyysi maataloussektorin maankäytöstä ja ympäristövaikutuksista osoittaa, että maatalouden käyttämää pinta-alaa voitaisiin vähentää jopa 75 prosenttia, jos ihmiskunta siirtyisi kasvisperäiseen ruoantuotantoon. Kasvispainotteinen ruoka ei pelkästään ole terveellistä, vaan vapauttaisi peltoja ja maata metsittämistä varten ja sitomaan hiiltä ilmakehästä. Tämä tukisi lajien monimuotoisuutta samalla torjuen jo käynnissä olevaa mittavaa sukupuuttoaaltoa. Maata pystyttäisiin myös tehokkaammin hyödyntämään suoraan ihmisravinnon tuottamiseen.

Eläinperäisestä ravinnosta ei välttämättä tarvitse luopua kokonaan, mutta kiinnittämällä huomiota kohtuullisuuteen ruokavaliossamme voimme olla osa suurta muutosta. Planetaarinen, eli planeetalle ja ihmisille turvallinen ruokavalio, on kattavan EAT-Lancet komission tutkijaryhmän tekemä suositus ruokavaliosta, joka tukee ympäristöä ja ihmisten terveyttä. Kohtuu on valttia tässäkin ruokavaliosuosituksessa; yksi naudanlihapihvi kuukaudessa, kalaa kerran viikossa ja paljon papuja sekä kasvisperäisiä tuotteita. Tutustu planetaariseen ruokavalioon täältä!

Osallistu Keudan vegaanihaasteeseen somessa!

Keuda järjestää myös oman vegaanihaasteen somessa tammikuun 2022 aikana! Nauttiessasi Keudan ravintoloiden vegaanisia herkkuja tammikuussa, nappaa kuva ja julkaise se Instagramissa tai Facebookissa ja käytä hashtagia #VegaanihaasteKeuda – tällöin osallistut Keudan arvontaan, jossa arvotaan lahjakortti Keudan palveluihin.

Arvomme kuvan jakaneiden ja hashtagia käyttäneiden kesken lahjakortin helmikuun aikana. Voittajalle ilmoitetaan erikseen. Jaamme myös julkaisuja edelleen Keudan somekanavissa!

Annos lohkoperunoita, jonka päälle on ripoteltu yrttejä.
Ota kuva vegaaniruoka-annoksestasi Keudan ravintolassa ja julkaise se somessa käyttämällä hashtagia #VegaanihaasteKeuda.

Lisätietoja


Yleinen tiedote ja somekisa

Jenna Kauppi (paikalla 17.1.2022 alkaen) 
kestävän kehityksen koordinaattori
p. 050 444 4789
jenna.kauppi@keuda.fi

Keudan ravintolapuoli
Liisa Immonen
ravintolapäällikkö
p. 050 415 0779
liisa.immonen@keuda.fi

Nina Rämänen
ravintolapäällikkö
p. 050 415 0803
nina.ramanen@keuda.fi


Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 820 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen koulutuksen järjestäjänä. Vuosi 2022 on juhlavuosi, kun Keuda täyttää 60 vuotta.

Logo, jossa lukee 60 vuotta ammatillista koulutusta Keuda.

Keuda

Vastuullinen ja kestävä

Jaa sivu