1144 opiskelijaa aloitti opintonsa Keudassa
Keuda
Opiskelijan ääni
Opiskelu
Palvelualat
1144 opiskelijaa aloitti opintonsa Keudassa
11.8.2022
Julkaistu: 11.8.2022
Lukuvuosi 2022–2023 käynnistyi toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa normaaliolojen lainsäädännön mukaisesti. Koronatilanteen tasaantuminen ja Ukrainan kriisi koettelevat kuitenkin edelleen kestävyyttämme. Näitä asioita huomioiden Keudan tavoite on rakentaa yhdessä sujuvaa, hyvinvoivaa ja turvallista arkea niin opiskelijoillemme kuin henkilöstöllemme.
Opintojen aloitus on aina uusi, jännittävä askel eri elämävaiheissa, mutta erityisesti nuorten oppivelvollisten elämässä. Keudassa pyritään rakentamaan yhteisöllisyyttä opiskelijoiden keskuudessa heti ensi päivistä alkaen, niin että jokainen tuntisi olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on.
”Vahvistaaksemme tätä tarjoamme tästä syksystä lähtien kaikille opiskelijoille sekä henkilöstöllemme yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia lisäävän aamuisen puurohetken, jotta koulupäivä voi käynnistyä ravitsevasti hyvän energian saattelemana”, iloitsi Keudan rehtori Anna Mari Leinonen.
Keudassa aloitti eilen opintonsa 1144 opiskelijaa eri toimipisteissä. Määrällisesti eniten aloittajia oli Järvenpäässä ja sen toimipisteissä Sibeliuksenväylällä sekä Wärtsilänkadulla, yhteensä 324 opiskelijaa. Eilen aloittaneet opiskelijat ovat kevään 2022 yhteishaussa hakeutuneita.
Järvenpään Sibeliuksenväylän ravintola- ja catering-alan luokassa oli joukko uusia opiskelijoita tutustumassa uuteen opiskelupaikkaansa, sen tiloihin ja omaan ryhmäänsä. Ilmassa vallitsi innostus, mutta myös ensimmäisen päivän jännitys. Ravintola- ja catering-alan opinnot aloittanut Julia Laitinen kertoi ensimmäisen päivän tunnelmien olevan ihan hyvät.
“Toki alkuun on jännittävää tutustua uusiin ihmisiin”, Julia totesi.
Julian uusi opiskelukaveri Säde Korjus kertoi hänen ensimmäisen opiskelupäivänsä alkaneen suunnittelemattomalla tavalla. Aamulla hän hyppäsi vahingossa väärään junaan, joka lisäsi merkittävästi päivän jännitystä. Lopulta hän kuitenkin ehti ajoissa ensimmäisen päivän aloitukseen.
“Teen paljon ruokaa vapaa-alalla. Pienestä asti olen haaveillut kokin, keksijän tai lentäjän ammatista. Haaveilin jopa näiden yhdistämisestä”, Säde avasi päätöstään hakea ravintola- ja catering-alan opintoihin.
Säde ja Julia alkoivat pian yhdessä pohtia, kuinka näitä aloja olisi mahdollista yhdistää. He tuumivat, että ravintola-alalla on varmasti kysyntää uusista keksinnöistä tulevaisuudessa.
Julialle Keudan ravintola- ja catering-alan oppimisympäristö on tuttu aiemmilta opiskeluvuosilta. Hän aloitti opinnot ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten, mutta opinnot keskeytyivät hänen jäädessä äitiyslomalle.
“Halusin kuitenkin aloittaa opinnot uudelleen, sillä päätin saada tästä itselleni ammatin. Rakastan tehdä ruokaa. Erityisesti minua kiinnostaa à la carte –puoli”, Julia sanoi.
Säde toivoo, että hän pääsee yhdistämään opintoihinsa myös taidepuolta. Julia rohkaisi sen onnistuvan varmasti hyvin – etenkin ruoka-annosten kokoamisessa. Siinä pääsee hyödyntämään visuaalista silmää.
Juttutuokion jälkeen he lähtivät jatkamaan ensimmäistä opiskelupäiväänsä, mutta ennen sitä Julia välitti vielä terveiset uusille ja tuleville opiskelijoille:
“Kouluun kannattaa tulla avoimin ja positiivisin mielin.”
Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda toteuttaa Suomen viidenneksi suurimpana ammatillisen koulutuksen järjestäjänä opiskelijoilleen sekä työelämälle yksilöllisiä, vaikuttavia koulutus- ja osaamisen kehittämispalveluja. Keski-Uudellamaalla sijaitsevissa 10 toimipisteessämme työskentelee 820 innostunutta keudalaista. Toimintamme sisältää 80 eri tutkintoihin johtavaa ammatillista, työvoima- ja valmentavaa koulutusta sekä aikuisten perusopetusta, joissa opiskelee vuosittain yli 10 000 opiskelijaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö laatupalkitsi Keudan vuonna 2020 ammatillisen koulutuksen järjestäjänä. Vuosi 2022 on juhlavuosi, kun Keuda täyttää 60 vuotta.