Keudan opiskelu- ja työskentelyohjeet

Opiskelu

Keudan opiskelu- ja työskentelyohjeet

Opiskeluohjeet 19.8.2022

Keudassa toimitaan Aluehallintoviraston ja Keusoten ohjeiden mukaisesti. Koronatilanteen uutisointia seurataan jatkuvasti ja muutokset tehdään viranomaisten päätösten mukaan.

Keudan 19.8.2022 päivitetyt opiskeluohjeet opiskelijoille

 

Keudan ohjeistus noudattaa Keusoten alueen ohjeistuksia.

Miten toimin, jos minulla on hengitystie- tai vatsainfektioon viittaavia oireita?

  • Älä mene kouluun tai tapahtumiin tai liiku julkisissa paikoissa, vaan pysy kotona ja ilmoita poissaolosta opettajallesi.
  • Jos oireesi ovat lieviä (yskä, nuha, muutaman päivän kuume) ja yleistilasi hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua testiin. Halutessasi voit tehdä kotitestin. Kun sinulla ei enää ole infektio-oireita, tai oireet ovat selvästi vähentyneet, voit palata kouluun.
  • Jos olet käynyt terveydenhuollon koronatestissä, odota negatiivista testitulosta ennen kouluun palaamista.

Miten toimin, jos olen saanut positiivisen tuloksen koronakotitestistä tai terveydenhuollon koronatestistä?

  • Älä mene kouluun tai tapahtumiin tai liiku julkisissa paikoissa, vaan pysy kotona ja ilmoita poissaolosta opettajallesi.
  • Sinun on tärkeää välttää vapaaehtoisesti kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin vähintään 5 vuorokauden ajan. Aika lasketaan oireiden alusta. Sairastumispäivä on nollapäivä. Esimerkki: sairastumispäivä 14.7.2022, vältä kontakteja vähintään 19.7.2022 asti.
  • Jos sinulla on oireita vielä 5. vuorokautena tai sen jälkeen, suositus on, että pysyt kotona, kunnes olet ollut oireeton vähintään 2 vuorokautta. Oireettomuus tarkoittaa, että kuume on poissa ja muut oireet ovat selvästi vähenemässä. Jos ainoa oire on haju- tai makuaistin muutos tai ärsytysyskä, sinun ei tarvitse enää välttää kodin ulkopuolisia kontakteja.

Oleskelu samassa luokkahuoneessa tai vastaavassa tilassa koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa oppilaitoksessa katsotaan pienen riskin altistumiseksi.

Samassa taloudessa asuvalla henkilöllä on todettu korona, mutta olen itse oireeton – Voinko mennä kouluun?

  • Oireeton samassa taloudessa asuva henkilö voi käydä opiskelupaikassa maskia käyttäen ja noudattaen hyvää käsihygieniaa. Ruokaillessa pitää huolehtia turvaväleistä muihin ruokailijoihin.

Missä tilanteissa suositellaan käyttämään maskia?

  • Jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää maskia esimerkiksi sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  • Muista noudattaa huolellista käsi- ja yskimishygieniaa!

Noudata näitä ohjeita kaikissa Keudan toimipisteissä ja opinnoissasi. Kiitos!

Vastuuopettajaltasi saat tarkempaa ohjeistusta hybridiopetukseen liittyen. Studentasta pääset katsomaan omaa lukujärjestystäsi.

Yhdessä toimien, jatkamme eteenpäin #keudalainen opiskelija, henkilöstö ja sidosryhmäverkostomme.

Opiskelu

Jaa sivu