Keudan ravintola Paatela pääsi TableOnline suosittelee 2024 -listalle
Keuda
Keudalainen
Opiskelu
Palvelualat
Keudan ravintola Paatela pääsi TableOnline suosittelee 2024 -listalle
19.1.2024
Julkaistu: 19.1.2024
Keudan opetusravintola Paatela on TableOnlinen yksi asiakkaiden parhaiten arvioimista ravintoloista vuonna 2023. Ravintola sai arvosanaksi huikeat 4,72 (1-5). Ravintola pääsi myös TableOnlinen suosittelee 2024 -listalle. Kyseessä on neljäs kerta, kun ravintola Paatela pääsi listalle.
Lisäksi City kokosi yhteen TableOnline suosittelee -listauksessa menestyneitä ravintoloita, joiden tarjoamien makunautintojen perässä kannattaa matkata kauempaakin. Ravintola Paatela pääsi myös tälle listalle!
Keudan ravintola- ja catering-alan opettaja Arto Oinonen kuvailee fiiliksiä hienoiksi. Hän sanoo olevansa todella onnellinen ennen kaikkea opiskelijoiden puolesta.
“Meillä on mahtava opiskelijat, jotka ovat todella sitoutuneita tähän hommaan. Viimeisimmässä ravintolaprojektissa, meillä kävi yhteensä 1100 asiakasta eli opiskelijat tekivät kaikkiaan 3300 annosta. Täällä keittiö ja sali ovat hitsautuneet hienosti yhteen ja yhteistyö pelaa”, Arto kommentoi.
Ravintola Paatelassa kaikki tehdään itse – mitään ei tule valmiina. Kaikki kastikkeista sekä jälki- ja alkuruokien komponenteista lähtien kaikki on itse tehtyä.
“Näen, että ravintola Paatelaa on kehitetty oikein. Sinne on luotu mahdollisimman autenttiset työelämäolosuhteet. Opiskelijoita tsempataan pitämään annosten suhteen laatu korkealla ja tätä valvovat sekä ammattiohjaajat että opettajat. Tarjoilupuolella työskentely on myös erittäin laadukasta. Tarjoilijat osaavat annokset ulkoa ja kertoa niistä. Opiskelijat harjoittelevat drinkkien, esimerkiksi trendikkäiden mocktailien, tekemistä ja tarjoilijaopiskelijat ovat suunnitelleet drinkit itse”, Arto kertoo.
Myös opettaja Taina Heinonen kommentoi, että ravintolaprojektissa ollaan onnistuttu. Tästä hän on äärimmäisen onnellinen opiskelijoiden puolesta.
“He ovat tehneet upeaa työtä. On ollut hienoa nähdä, kuinka he rohkenevat, uskaltavat ja osaavat. Yksi konkreettinen esimerkki on, että viime projektissa teimme esimerkiksi liekitettyä ruokaa salissa. Kun ruokaa valmistetaan salissa, niin silloin ollaan jo aika pitkällä”, Taina sanoo.
Taina kuvailee ravintola Paatelaa projektina janaksi, joka etenee koko ajan. Projektin loppua kohden opiskelijoiden ote muuttuu yhä ammattimaisemmaksi, jolloin myös opettajien rooli muuttuu viime metreillä.
“On hienoa nähdä opiskelijoiden kasvu sekä onnistumisen kokemukset, joita he saavat”, Taina kuvailee.
Taina on havainnut, että ravintola Paatelasta on tullut jo ilmiö. Ravintolalla on paljon kanta-asiakkaita, jotka odottavat, koska ravintola taas avataan. Taina kiittääkin ravintola Paatelan puolesta kaikkia asiakkaita. Seuraavan kerran opetusravintola avaa ovensa huhtikuussa 2024.
“Meillä on hyvä tiimi ja Keudan opetusravintoloissa on tällä hetkellä hyvä pöhinä. Tästä on hyvä jatkaa”, Arto iloitsee lopuksi.
Syksyn 2023 ravintola Paatela -projektissa olivat mukana keudalaiset Paula Ahola, Sini Ainasto, Taina Heinonen, Elina Karvinen, Arto Oinonen ja Anna-Maria Vaajoensuu sekä Keudan taitavat ravintola- ja catering-alan opiskelijat.
(Artikkelin kuva: Miiko Hakkarainen)
Keuda, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, on Suomen viidenneksi suurin ammatillisen koulutuksen tarjoaja, joka räätälöi opiskelijoilleen innovatiivisia, yksilöllisiä koulutus- ja valmennuspalveluita. 10 toimipisteessään ympäri Keski-Uuttamaata se tarjoaa innostavan ja yhteisöllisen ympäristön yli 12 000 opiskelijalleen ja 850 työntekijälleen. Keuda tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia tutkintoja ja koulutuksia, jotka valmistavat opiskelijoita menestymään työmarkkinoilla. Sitoutuneena vastuullisuuteen, kestävään ja digitaaliseen kehitykseen, Keuda vastaa jatkuvan oppimisen tarpeisiin koulutuksen alalla.