Henkilöstöpalvelualan muuttuva toimintaympäristö ja kasvun mahdollisuudet

Työelämää varten

Henkilöstöpalvelualan muuttuva toimintaympäristö ja kasvun mahdollisuudet

Julkaistu: 15.8.2024

Go On Uusimaan yrittäjät, toimitusjohtaja Jussi Reilin ja HR-asiantuntija Maarit Halonen, ovat nähneet henkilöstöpalvelualan merkittävän kehityksen ja kilpailun kiristymisen viime vuosien aikana. Yritys tarjoaa laajan valikoiman henkilöstöpalveluja ja on mukana kehittämässä toimintaansa Kasvu Openin Uudenmaan Kasvupolulla.

”Go Onin aloittaessa toimintansa, se oli yksi harvoista henkilöstöpalvelualan yrityksestä Suomessa. Nyt meitä on noin 1500 alan toimijaa”, Halonen kertoo.
Go On Uusimaa on osa valtakunnallista Go On Groupia ja tarjoaa laajan valikoiman henkilöstöpalveluja asiakkailleen. Palveluihin kuuluvat muun muassa rekrytointi, henkilöstövuokraus, tutkimuspalvelut, soveltuvuusarviointi ja muutosturvavalmennus. Yritys tuo myös kansainvälistä työvoimaa Suomeen. Tällä hetkellä työntekijöitä on noin 70.

Muuttuva henkilöstöpalveluala – Go On vastaa haasteisiin

Maarit Halosen mukaan yleisesti oletetaan, että henkilöstöpalvelualan yrityksen toiminta on helppoa. Näin ei kuitenkaan aina ole.

”Esimerkiksi työehtosopimukset noudattavat aina asiakkaidemme työehtosopimuksia, joka tuo oman lisänsä työhön. Käymme myös yt-neuvotteluita tarpeen niin vaatiessa”, Halonen toteaa.

Alan toimintaa leimaavat tänä päivänä adhocmaisuus ja epävarmuus; toimintaympäristön muutokset, kuten esimerkiksi korona-aika ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, näkyvät heillä palveluiden kysynnän laskuina tai viime hetken rekrytointitarpeilla.

”Esimerkiksi korona-aikana palvelualojen kysynnän laskettua, jouduimme valitettavasti irtisanomaan henkilöstöä”, Maarit Halonen kertoo.

Vastaavasti, kun taloudessa alkaa menemään hyvin, otetaan Go Oniin yhteyttä. Halosen mukaan he pyrkivät ratkomaan tilanteita parhaalla mahdollisella tavalla.

”Rekrytoimme uusia työntekijöitä monin eri tavoin. Olemme esimerkiksi osallistuneet Keudan RekryKarnevaaleihin. Tapahtuma on napakka ja tehokas”, Halonen toteaa.

Työntekijät tulevat laajoin taustoin ja kokemuksin Go Oniin töihin.

”Meillä työskentelee eri ikäisiä henkilöitä ja alanvaihtajia”, Jussi Reilin kertoo.

Toimintaympäristön muutokset vaativat avarakatseisuutta ja jatkuvaa kouluttautumista

Jussi Reilinin mukaan ympäristö, lainsäädäntö ja työmarkkinat muuttuvat jatkuvasti, joten jatkuva kouluttautuminen on välttämätöntä. Vaaditaan myös avarakatseisuutta.

”On esimerkiksi oltava avoin sille, että tuomme Suomeen kansainvälistä työvoimaa. Tämä taas vaatii työyhteisöiltä valmiuden kohdata eri kieli- ja kulttuuritaustaisia ihmisiä”, Reilinin toteaa.

Toimintaympäristö on siirtynyt sähköisen maailmaan, jossa työnhakijat osallistuvat haastatteluun mieluiten verkon välityksellä.

”Tavoitteena on, että kohtaamme hakijat henkilökohtaisesti kasvotusten vähintään kerran”, Maarit Halonen kertoo.  

Go On jatkaa kasvuaan ja kehittää toimintaansa vastatakseen muuttuvan työelämän haasteisiin. Yritys panostaa osaamisen kehittämiseen, jotta se voi tarjota parasta mahdollista palvelua asiakkailleen.

”Koulutamme henkilöstöämme erilaisilla tutkinnoilla ja osatutkinnoilla muun muassa oppisopimuksella. Pyrimme myös rakentamaan erilaisia urapolkuja työntekijöille. Myös me yrittäjät olemme aika ajoin koulun penkillä”, Halonen toteaa.

Go On Uusimaa kehittää liiketoimintaansa Uudenmaan Kasvupolulla

Go On Uusimaa osallistuu Jussi Reilinin mukaan Kasvu Openin Uudenmaan Kasvupolulle, jossa he saavat koulutusta ja sparrausta liiketoiminnan kehittämiseen. Hän on tyytyväinen Kasvupolun tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”Sparraus ja verkostoituminen tuovat uusia ideoita myyntiin ja markkinointiin”, Reilinin kertoo.

Jussi Reilinin mukaan tunnelmat Kasvupolulta tähän mennessä ovat oikein hyvät. Tulevaa molemmat yrittäjät odottavat mielenkiinnolla.


Lue lisää

Yrityksille maksuttoman sparrauksen mahdollistavat Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit yhdessä Kasvupolku-kumppaneiden kanssa. Uudenmaan Kasvupolku -ohjelman kumppanit ovat Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuke, Lecklé, Uudenmaan liitto, Uudenmaan TE-Toimisto, Uudenmaan Yrittäjät sekä YritysLohja.

Uudenmaan sparrausohjelmaan valittiin 20 kasvunnälkäistä yritystä

Uudenmaan Kasvupolku 2024 – Kasvu Open

Keudan palvelut yrityksille ja yhteisöille

Keudan kiihdyttämöohjelma kasvuhakuisille yrityksille

Kuva: Go On


Keuda, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, on Suomen viidenneksi suurin ammatillisen koulutuksen tarjoaja, joka räätälöi opiskelijoilleen innovatiivisia, yksilöllisiä koulutus- ja valmennuspalveluita. 10 toimipisteessään ympäri Keski-Uuttamaata se tarjoaa innostavan ja yhteisöllisen ympäristön yli 12 000 opiskelijalleen ja 850 työntekijälleen. Keuda tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia tutkintoja ja koulutuksia, jotka valmistavat opiskelijoita menestymään työmarkkinoilla. Sitoutuneena vastuullisuuteen, kestävään ja digitaaliseen kehitykseen, Keuda vastaa jatkuvan oppimisen tarpeisiin koulutuksen alalla.

Keuda Boilerikuva 2023.

Työelämää varten

Jaa sivu