Kohti unelma-ammattia -podcast

Kohti unelma-ammattia on Keudan opiskelijoiden juontama podcast, jossa keskustellaan ajankohtaisista ja mielenkiintoisista teemoista ammatilliseen koulutukseen liittyen. Jokaisella kaudella on eri juontajat. Tältä sivulta löydät uusimman podcast-jakson sekä kaikki aiemmat kaudet.

Kuvallinen tunniste keudalaisesta opiskelijatyöstä.

Kausi 7

Lyhyen seitsemännen tuotantokauden viimeisen jakson kunniavieras Mikko Hulkko kertoo erilaisten teknologioiden käytöstä ja digitaalisuudesta Keudassa.

Jakson tekstivastine

Tämän jakson kunniavieraaksi saimme toimialapäällikkö Heikki Virtalan, joka kertoo Keudan yhteinen pöytä -konseptista.

Jakson tekstivastine

Kestävästä kehityksessä Keudassa kertoo Keudan vastuullisuuden ja kestävän kehityksen koordinaattori Jenna Kauppi.

Jakson tekstivastine

Kuuntele myös podcastin aiemmat kaudet

Kohti ääretöntä ja sen yli

K6 J10

toukokuu 2023

Minna ja Maiju klousaavat kouluvuotta ja pohtivat mitä tulevaisuus toisi tulessaan.

Miten valmistaudutaan radiotyön näyttöön, ja miten Jaajo liittyy siihen

K6 J9

huhtikuu 2023

”Miten valmistaudutaan radiotyön näyttöön, ja miten Jaajo liittyy siihen.” by Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä – Keuda

Jakson tekstivastine

Työharjoittelussa radiossa

K6 J8

huhtikuu 2023

Maiju on päässyt jo tositoimiin radiossa, kuuntele mitä ”kevätjuhlaliikkeitä” se on vaatinut!

Jakson tekstivastine

Minna ja Ida jutustelevat mm uudesta elokuvalinjasta

K6 J7

huhtikuu 2023

Kuuntele miksi Idan lapsuuden unelma-ammatti oli patologi!

Jakson tekstivastine

Miten pitää ääni kunnossa ja kurissa

K6 J6

maaliskuu 2023

”Miten pitää ääni kunnossa ja kurissa” by Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä – Keuda

Jakson tekstivastine

Keuda

K6 J5

maaliskuu 2023

Minna Ja Maiju pohtivat mitä kaikkea Keudan opetustarjonnasta löytyykään.

Jakson tekstivastine

Mistä se motivaatio
löytyy?

K6 J4

https://open.spotify.com/episode/4c0XFKIX9p3v0Si7V3ZoSR?si=zcRWdUKrRzqWLC8V-xt96A
maaliskuu 2023

Vieraana Hannu Seppänen, joka kertoo miten hän motivoi Keudan tulevia opiskelijoita löytämään oman opintopolkunsa. Hannu kertoo myös vitsin. Minna ja Maiju sekoilee omaan tyyliinsä.

Jakson tekstivastine

Radiotyö

K6 J3

helmikuu 2023

Mitä siellä radiossa sitten oikein tapahtuukaan?

Jakson tekstivastine

Rahapuhetta

K6 J2

helmikuu 2023

”Rahapuhetta” by Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä – Keuda

Jakson tekstivastine

Ammatit vaihtoon

K6 J1

tammikuu 2023

Maiju ja Minna täräyttää uuden kauden käyntiin avautumalla lapsuuden haaveammateista ja aika paljon muustakin. Paljon naurua ja vähän asiaakin.

Jakson tekstivastine

Sun Media

K5 J4

marraskuu 2022

Viidennen kauden neljännessä jaksossa pääsemme kuulemaan Keudan tuotantoyhtiö Sun Mediasta ja sen toiminnasta Opettaja Aku Lohimäen kertomana.

Lisätietoa Sun Mediasta: Aku Lohimäki p. 040 174 4478 aku.lohimaki@keuda.fi

Jakson tekstivastine

Opiskelijakunta Kuoma

K5 J3

joulukuu 2022

Viidennen tuotantokauden kolmannessa jaksossa pääsemme kuulemaan opiskelijakunta Kuomasta ja sen toiminnasta. Jaksossa Kuoman puheenjohtaja Niko Nyholm kertoo mm. miten kuoman toimintaan pääsee mukaan sekä millaisia tapahtumia kuomalaiset järjestää.

Jakson tekstivastine

Entrée – Alkupaloja Akatemiasta taidenäyttely

K5 J2

marraskuu 2022

Viidennen tuotantokauden toisessa jaksossa pääsemme kuulemaan Pekka Halosen Akatemian opiskelijoiden tekemästä Entrée – Alkupaloja Akatemiasta taidenäyttelystä. Jaksossa opettaja Jaakko Jänis sekä taideteoksia tekemässä ollut opiskelija Minna Jaskari kertovat mm. Miten taidenäyttely syntyi ja millaista palautetta taidenäyttely on jo saanut. Entrée – Alkupaloja Akatemiasta taidenäyttely on nähtävillä Keravan Sarviniitynkadun opetusravintola Opérassa 29.11.2022 saakka

Jakson tekstivastine

Kaksoistutkinnon opiskelu

K5 J1

marraskuu 2022

Viidennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa vieraana oleva Nelli Suhola kertoo millaista on opiskella kaksoistutkintoa.

Jaksossa käydään läpi mm. Millaiselta kaksoistutkintoa opiskelevan perusviikko näyttää ja kuinka hakea opiskelemaan kaksoistutkintoa.

Jakson tekstivastine

Entisen opiskelijan
ääni

K4 J9

kesäkuu 2022

Neljännen tuotantokauden yhdeksännessä eli vimeisessä jaksossa ääneen pääsee Keudan entinen opiskelija Nora Nordström. Peruskoulun jälkeen Nora opiskeli itsensä ratsastuksen ohjaajaksi, mutta se ei hänelle riittänyt. Hän keräsi rohkeutensa ja lähti opiskelemaan Keudaan ajoneuvoasentajan perustutkinnon oppisopimuksella. Millainen kokemus oppisopimusopiskelu oli, ja mitä Nora tekee nyt. Kuuntele koko jakso, niin tiedät.

Jakson tekstivastine

Teknologia
hyvinvointialalla

K4 J8

kesäkuu 2022

Neljännen tuotantokauden kahdeksannessa jaksossa tutustutaan Norlandia Care hoivayksikön johtajaan Mira Ruususeen. Keuda ja Norlandia Care ovat hiljattain allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen. Yhteistyön ansioista Keudasta löytyy tutkinnonosa, joka keskittyy teknologian hyödyntämiseen hyvinvointialalla. Mira kertoo, kuinka tämä tutkinnonosa kehittää oppilaita ja antaa käytännön esimerkkejä robotiikan hyödyntämisestä. Jaksossa kuullaan myös mikä Miran mielestä on parasta hänen työssään?

Jakson tekstivastine

Asiakkuuspäällikkö Jenni Päivähonka

K4 J7

kesäkuu 2022

Neljännen tuotantokauden seitsemännessä jaksossa asiakkuuspäällikkö Jenni Päivähonka kertoo Keudan ja yritysten yhteistyöstä. Tapetille nostetaan Hakevuori Oy. Kuinka moni opiskelija pääsee vuosittain oppisopimuksella opiskelemaan ja työharjoitteluun yritykseen? Lopuksi Jenni kertoo myös, millaisia ovat hänen omat unelmansa.

Jakson tekstivastine

3DBear tuo lisättyä todellisuutta

K4 J6

toukokuu 2022

Neljännen tuotantokauden kuudennessa jaksossa vieraana on 3DBearin toimitusjohtaja Jussi Kajala. 3DBear tarjoaa virtuaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja toisen asteen ja korkean asteen ammatilliseen opetukseen, yrityksille sekä esi- ja perusopetukseen. Miten eri alat hyödyntävät näitä tuotteita Keudassa ja miten ne helpottavat opiskelua? Entä millaisia unelmia Jussilla itsellä on?

Jakson tekstivastine

Keudan
opetuspesula

K4 J5

toukokuu 2022

Neljännen tuotantokauden viidennessä jaksossa saadaan tietää Keudan opetuspesulasta. Sari Mallat toimii tekstiili- ja muotialan opettajana, tekstiilihuollon puolella. Miten maan ainut opetuspesula toimii? Miten se on auki ja millaiset ovat hinnat? Entä mikä on Sari mielestä parasta työssään?

Jakson tekstivastine

Keudalaiset rakentaa & remontoi

K4 J4

huhtikuu 2022

Neljännen tuotantokauden neljännessä jaksossa tutustutaan talonrakennusalaan. Aki Koski opettaa raksa-alaa Järvenpäässä, Wärtsilänkadulla. Millaisia projekteja tehdään ensimmäiseksi koulussa ja millaiset työllistymismahdollisuudet alalla on? Entä millainen on Akin urapolku?

Jakson tekstivastine

Liiketoimintaa
ja KeudaShop

K4 J3

maalis 2022

Neljännen tuotantokauden kolmannessa jaksossa päästään tutustumaan liiketoiminnan alaan. Tarja Liimatainen opettaa Keravan toimipisteellä liiketoiminnan perustutkintoa. Miten Tarja on päätynyt opettajan ammattiin ja mikä opettamisessa on parasta. Lisäksi hän kertoo, mikä on KeudaShop, mitä siellä myydään ja missä se sijaitsee!

Jakson tekstivastine

ICT-alan ihmeellinen
maailma

K4 J2

maaliskuu 2022

Neljännen tuotantokauden toisessa jaksossa päästään tutustumaan ICT -alaan. Toni Koistinen opettaa Sipoon toimipisteellä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoa. Millainen on Tonin urapolku ja millaista on työskennellä Keudassa. Lisäksi hän kertoo, millaisia harjoittelu- ja työmahdollisuuksia opiskelijoilla on.

Jakson tekstivastine

Tekstiili- ja muotialan mahdollisuudet

K4 J1

helmikuu 2022

Neljännen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa vieraana on ammattiohjaaja Aija Ilola tekstiili- ja muotialalta. Mikä on Aijan tarina ja mitä kaikkea perustutkintoon kuuluu? Lisäksi Aija kertoo, mitä unelmia hänellä itsellään vielä on?

Jakson tekstivastine

Aikaisia aamuja ja letkeää yhteistyötä

K3 J9

tammikuu 2022

Kolmannen tuotantokauden päätösjaksossa sukelletaan hyvinkin käytännönläheisen alan pariin. Kaisa haastattelee Lahden Kaupungin liikuntapaikkahoitajaa Tommi Ignatiusta, joka valottaa meille mitä tämä ammattinimike pitää sisällään.

Jakson tekstivastine

Esihenkilötyön ilot ja johtajamme uuden vuoden terveiset

K3 J8

tammikuu 2022

Keudan johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu saapuu podcastiin vieraaksi kertomaan uudesta työnkuvastaan koulutuskuntayhtymän johtotehtävissä, antaen samalla inspiroivia näkökulmia alkavaan vuoteen.

Jakson tekstivastine

Obduktiot ja niiden
tekijät

K3 J7

joulukuu 2021

Hoitoalasta puhutaan paljon, mutta kuinka vähän tiedämmekään ammattilaisista, jotka työskentelevät hoitoketjun loppupäässä. Kaisalle avautui ainutlaatuinen tilaisuus haastatella Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen oikeuslääketieteellistä obduktioteknikkoa Elli Tervosta.

Jakson tekstivastine

Hakkereiden edellä
ja jäljillä

K3 J6

joulukuu 2021

Kyberturvallisuus ja tietoturva ovat käsitteinä yleisiä, mutta mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat ammatillisesti? Millaiset työllisyysnäkymät alalla on ja mitä ala ylipäätään pitää sisällään? Tästä meille kertoo kyberturvallisuuden asiantuntija Vesa Vainio Suomen Tullilta.

Jakson tekstivastine

Kaapit ojoon ja elämä järjestykseen

K3 J5

joulukuu 2021

Oletko kuullut ammattijärjestäjistä? Tällä kertaa Kaisa saa valtaväestölle kenties tuntemattoman ammatin tutustuttavakseen, kun ammattijärjestäjäksi kouluttautunut Krista Vainio saapuu studioon.

Jakson tekstivastine

Käsityöammatit
2021 edition

K3 J4

marraskuu 2021

Maailman vanhimmiksi ammateiksi tituleeratut käsityöammatit saavat kertaheitolla päivityksen 2020-luvulle, kun Kaisan haastattelupenkkiin istahtaa koru-, pienesine- ja kultaseppäartesaani Laura Tennberg-Mononen.

Jakson tekstivastine

Juomateollisuuden myyttejä avaamassa

K3 J3

marraskuu 2021

Onko tehdastyö perinteistä ja mekaanista tuijottamista päivästä toiseen vai mitä ihan oikeasti tapahtuu juomatuotannon ovien takana?

Jakson tekstivastine

Kaupan alan monet mahdollisuudet

K3 J2

lokakuu 2021

Kauden toisessa jaksossa päästään sukeltamaan kaupan alan maailmaan. Kaisa haastattelee SuperDry Mall of Triplan ja Jumbon myymäläpäällikkö Pipsa Juntusta.

Jakson tekstivastine

Alanvaihto ja uskalluksen hyppy

K3 J1

lokakuu 2021

Avausjaksossa Kaisa kertoo mitä tuleva kausi pitää sisällään, avaa omaa uratarinaansa sekä kertoo näkemyksiään työelämästä ja opiskelusta.

Jakson tekstivastine

Hoitsuna halki Suomen
Lahja Havansi

K2 J6

syyskuu 2021

Lahja Havansin sairaanhoitajan ura ulottuu kuudelle vuosikymmenelle ja tässä podcastissä hän jakaa muistoja uransa ja elämänsä varrelta.

Jakson tekstivastine

Turvallisuusala
Jukka Oksanen

K2 J5

syyskuu 2021

Pitkän linjan turvallisuusalan ammattilainen Jukka Oksanen kertoo Keudan turvallisuusvalvojan perustutkinnosta.

Jakson tekstivastine

Auto- ja pienkoneala
Leo Vikström

K2 J4

elokuu 2021

Leo Vikström kertoo omasta alanvaihdostaan ja avaa Keudan auto- ja pienkone alan toimintaa sekä omia kokemuksiaan niissä.

Jakson tekstivastine

Työpaikkaohjaajan työ
Päivi Ranto

K2 J3

elokuu 2021

Päivi Ranto kertoo työpaikkaohjaajan työstä ja siitä miten hän itse päätyi alalle, jota kutsuu unelmatyökseen.

Jakson tekstivastine

Eläintenhoitajan ammatti Jenna Heikkilä

K2 J2

heinäkuu 2021

Jenna Heikkilä kertoo eläintenhoitajaksi opiskelusta ja Koirahotelli Haukkulan toiminnasta.

Jakson tekstivastine

Kansainvälinen toiminta Katriina Lammi

K2 J1

heinäkuu 2021

Kohti unelma-ammattia podcastin juontajan Minna Halttusen vieraana tällä kertaa Katriina Lammi kertomassa Keudan kansainvälisestä toiminnasta.

Jakson tekstivastine

Puhtaus- ja kiinteistöalan ammattitutkinto

K1 J8

kesäkuu 2021

Kahdeksannessa jaksossa Krista ja Hannu saivat vieraakseen Keudan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opettajan Maarit Liukolammen. Millaista on opiskelu ja työskentely puhtaus- ja kiiinteistöpalvelualalla? Kuuntele jakso tästä!

Jakson tekstivastine

Veronica Verhon
matkassa

K1 J7

toukokuu 2021

Seitsemäs podcast-jakso on vihdoin ulkona! Krista saa studioon vieraakseen Keudan entisen opiskelijan, joka ei pahemmin esittelyjä kaipaa. Veronica Verho on tunnettu tubettaja, palkittu radiojuontaja sekä tietysti Kristan ihailema media-alan ammattilainen. Puhetta ja naurua ei tästä podcastista puutu, joten hyppää mukaan!

Jakson tekstivastine

Keudan uniikit
alat

K1 J6

toukokuu 2021

Podcastin kuudennessa jaksossa puhutaan yhdestä Keudan uniikista alasta Henri Kalliomäen kanssa. Janoat varmaan jo tietää mistä alasta on kyse, joten aloitahan kuuntelu niin tiedät!

Jakson tekstivastine

Uraohjauksen
merkitys

K1 J5

huhtikuu 2021

Puhutaanko hieman uraohjauksesta ja sen merkityksestä? Viidennen podcast-jakson vieraaksi Krista ja Hannu saivat valovoimaisen ammattilaisen, Keudan opinto-ohjaajan Sari Aarnion.

Jakson tekstivastine

Huippuosaaja,
Dani Hänninen

K1 J4

maaliskuu 2021

Podcastin neljännessä jaksossa Krista ja Hannu saavat vieraakseen Keudan entisen opiskelijan. Tämä Keudan entinen opiskelija tuli toiseksi vuoden 2020 MasterChef Suomi -kilpailussa. Tämä henkilö on kokki, keittiömestari ja yrittäjä Dani Hänninen.

Jakson tekstivastine

Oppisopimus ja koulutussopimus

K1 J3

maaliskuu 2021

Tässä jaksossa Krista ja Hannu keskustelevat oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta. Miten oppisopimus ja koulutussopimus eroavat toisistaan? Voiko opiskelija hyödyntää molempia sopimuksia? Millaisia mahdollisuuksia kyseiset sopimukset tarjoavat? Vastaukset kysymyksiin saat kuuntelemalla jakson!

Jakson tekstivastine

Opiskelijan ja opettajan välinen yhteistyö

K1 J2

helmikuu 2021

Podcastin toisessa jaksossa Krista ja Hannu saavat vieraakseen media-alan moniosaajan ja Keudan media-alan opettajan Aku Lohimäen. Juontajapari selvittää vastaukset seuraaviin kysymyksiin: miten media-alalle pääsee opiskelemaan, miten hakija voi valmistautua haastatteluun ja mitkä ovat Akun vinkit kohti unelma-ammattia.

Jakson tekstivastine

Jatkuvalla haulla opiskelijaksi Keudaan

K1 J1

helmikuu 2021

Keudan luotsaaman Kohti unelma-ammattia -podcastin ensimmäinen jakso on vihdoin täällä! Podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustelemme jatkuvasta hausta ja sen mahdollisuuksista. Podcastin toinen juontaja Krista kertoo kuinka päätyi hakemaan jatkuvalla haulla opiskelijaksi Keudaan. Tämän podcastin juontajina toimivat media-alan ammattitutkinnossa opiskeleva Krista Julkunen ja Keudan työelämäyhteistyön kehittäjäopettaja Hannu Seppänen.

Jakson tekstivastine