Ihmistä tarvitaan aina

Ihmistä tarvitaan aina -kampanja tuo ammattiosaajat keskiöön 

Ihmistä tarvitaan aina [ihmistatarvitaanaina.fi] -kampanja on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n yhteistyökampanja. Kampanjan tavoitteena on saada ammattiosaaminen ja ihmiset ammattien takana näkyväksi ja lisätä myönteistä näkyvyyttä ammatilliselle osaamiselle.

Yrityksillä eri toimialoilla on suuri huoli ammattiosaajien saatavuudesta ja riittävyydestä. Elinkeinoelämän keskusliitto EK käynnistää yhdessä toimialaliittojen, koulutusalan toimijoiden ja aktiivisten yritysten kanssa kampanjan, joka nostaa esille osaavat ihmiset tärkeiden ammattien takana. 

EK:n johtava asiantuntija Mirja Hannula ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu tapasivat Ihmistä tarvitaan aina -kampanjan alkupamauksessa 8.12.2022.

Kampanjan perusviestinä on: ammattiosaamista ei voi korvata – siksi ihmistä tarvitaan aina.  

Kampanja starttasi tänään 8.12. mutta laajempi liikkeellelähtö tapahtuu tammikuussa.  

Tavoitteena on puhua inhimillisellä otteella ammatillisista osaajista, sanoo EK:n puheenjohtaja Jaana Tuominen

”Kaiken keskiössä on ihminen – hän on enemmän kuin työvoiman resurssi, nuppiluku tai käsipari. Nostetaan siis yhdessä näkyville eri tehtävissä toimivia eri ikäisiä ammattilaisia. Kyse ei ole vain nuorista, vaan työelämässä tarvitaan myös kokeneita konkareita ja Suomeen muuttaneita. Heillä jokaisella on oma tarinansa kerrottavana.” 

EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajan Tuomas Peren (Pintos Oy) mukaan ammattiosaaminen on yritysten arvokasta ydintä: 

”Suomi ei pyöri päivää, tuntia tai minuuttiakaan ilman ammattiosaajia. He ovat myös etulinjassa ottamassa käyttöön uutta teknologiaa ja moderneja työtapoja. Jatkuva panostus korkeatasoiseen ammattiosaamiseen pitää Suomen kilpailukyvyn kunnossa. ” 

Johtava asiantuntija Mirja Hannula toimii kampanjavastaavana EK:ssa. Hän iloitsee hankkeen herättämästä kiinnostuksesta: 

”Ensimmäisessä aallossa mukaan on lähtenyt kattava läpileikkaus eri toimialoja, oppilaitoksia ja aktiivisia yrityksiä. Mukaan ovat tästä eteenpäinkin tervetulleita kaikki, jotka haluavat omilla viestintäteoillaan kertoa osaajien merkityksestä yhteiskunnassa. Kampanja lanseerattiin tänään 8.12., mutta se käynnistyy varsinaisesti tammikuun loppupuolella muun muassa sosiaalisen median eri kanavissa.”  

Keuda on mukana EK:n kampanjassa

Alla olevalla videolla Keudan kuntayhtymänjohtaja Riikka-Maria Yli-Suomu kertoo, miksi Keuda lähti kampanjaan mukaan.

Keuda logistiikan opiskelija Paeiz kertoo kokemuksistaan

Vastuulliset teot Keudassa

Ihmistä tarvitaan aina -kampanjavuoden aikana kannustetaan ja kerätään tekoja keudalaisilta, joissa vahvistetaan sosiaalista kestävyyttä: henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointia, tukea ja turvaa.

Keräämme Keudan vastuullisuustekoja kaikilta keudalaisilta ja julkaisemme niitä kootusti Vastuulliset teot Keudassa ja Ihmistä tarvitaan aina -kampanjoiden alla. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon tekoja vastuullisuuteen ja ihmistä tarvitaan aina- kampanjaan liittyen. Tämän saavuttaa vain yhteistyöllä ja kantamalla jokainen kortemme kekoon kestävämmän tulevaisuuden puolesta. 

Vastuullisuusteot voivat olla yksittäisiä pienempiä tekoja tai laajempia yhteisön tekoja. Ne voivat koskettaa ympäristön, talouden, ihmisten tai kulttuurien hyvinvointia. Vastuullisuudella ei ole rajoja! 

Ihmistä tarvitaan aina -kampanjan tavoitteena on nostaa näkyville eri tehtävissä toimivia eri ikäisiä ammattilaisia. Kyse ei ole vain nuorista, vaan työelämässä tarvitaan myös kokeneita konkareita ja Suomeen muuttaneita. Heillä jokaisella on oma tarinansa kerrottavana.

Ilmoitathan teoistasi alla olevan lomakkeen kautta. Nostamme onnistuneita tarinoita ja tekoja esiin . Osa teoista palkitaan vuoden lopuksi ja osa laajennetaan jatkuviksi toiminnoiksi. Kirjoitathan teon yhteyteen yhteystietosi ja/tai tiimisi, kiitos.


Lisätiedot EK:sta

Johtava asiantuntija Mirja Hannula, puh. 040 500 2506, etunimi.sukunimi@ek.fi  
ihmistätarvitaanaina.fi  

Yhteystiedot Keudasta

Nyrönen Hanna

Viestintä- Ja Markkinointipäällikkö

+358 405 218 428

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55