UKK – Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Tälle sivulle on koottu vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta kysymykseesi tältä sivulta, kannattaa kysyä omalta vastuuopettajalta, opinto-ohjaajalta tai oman toimipisteesi opintotoimistosta.
Kysymykset ja vastaukset aihepiireittäin:


Yhteishaku ja jatkuva haku

Nimeäni ei löydy opiskelemaan valittujen listalta, olenko silti voinut päästä opiskelemaan?

Kyllä. Nettisivuilla on julkaistu niiden nimet, jotka ovat haun yhteydessä antaneet luvan nimen julkaisuun. Opetushallitus lähettää opiskelemaan valituille sähköpostin valinnasta aikaisintaan torstaina 15.6.2023. Lisäksi Keudasta lähetetään valintakirje sähköpostitse opiskelemaan valituille. Varmistathan, että olet ilmoittanut toimivan sähköpostiosoitteesi hakulomakkeella. Mikäli hakulomakkeella on ilmoitettu myös huoltajan sähköpostiosoite, valintakirje lähetetään myös huoltajalle sähköpostitse. Opiskelijavalintoja voi tiedustella myös Keudan opintotoimistosta.

En haluakaan nimeäni näkyviin opiskelemaan valittujen listauksessa. Mitä teen?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen opintotoimisto@keuda.fi tai soita oman toimipisteesi opintotoimistoon.

Miten otan opiskelupaikan vastaan?

Opetushallituksen lähettämässä sähköpostissa on linkki, jonka kautta opiskelupaikka otetaan vastaan. Voit myös ottaa yhteyttä opintotoimistoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen opintotoimisto@keuda.fi tai suoraan oman toimipisteesi opintotoimistoon. Opiskelupaikka pitää ottaa vastaan viimeistään torstaina 29.6.2023.

Jäin varasijalle yhteishaussa. Voinko silti tulla valituksi?

Varasijat ovat voimassa 18.8.2023 asti. Jos nouset varasijalta opiskelemaan, saat Opetushallitukselta sähköpostin valinnasta ja Keudasta valintakirjeen. Valintakirjeitä lähetetään koko kesän ajan.

Haluan peruuttaa vastaanottamani opiskelupaikan.

Ilmoita peruutuksesta sähköpostiosoitteeseen opintotoimisto@keuda.fi tai suoraan oman toimipisteesi opintotoimistoon.

Minut on jo valittu opiskelemaan Keudaan jatkuvassa haussa ja nyt minut valittiin myös yhteishaussa. Miten toimin?

Jos sinut on jo valittu opiskelemaan jatkuvassa haussa, peruuta yhteishaussa saamasi opiskelupaikka. Se vapautuu seuraavana jonossa olevalle.

Milloin jatkuvassa haussa opiskelemaan valittujen nimet julkaistaan?

Jatkuvassa haussa valittujen nimiä ei julkaista, vaan jokaiselle opiskelemaan valitulle lähetetään tiedoksianto valintapäätöksestä sekä infokirje opiskelujen aloituksesta sähköpostilla. Keudan opintotoimistopalvelut lähettävät nämä sähköpostit.

Mistä ja miten voin hakea asuntolapaikkaa?

Asuntoloita on kahdessa toimipisteessä: Saaren kartanolla Mäntsälässä sekä Sibeliuksenväylällä Järvenpäässä. Voit lukea lisää asuntoloista ja asuntolapaikan hakemisesta toimipisteiden omilta sivuilta:


Opiskeluaika

Milloin koulu alkaa ja missä?

Yhteishaussa valituille kunkin toimipisteen aloitusajat on ilmoitettu valintakirjeessä sekä opiskelemaan valittujen sivulla Yhteishaku. Yhteishaussa valittujen opinnot alkavat  pääsääntöisesti maanantaina 7.8.2023. Myös tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA alkaa maanantaina 7.8.2023.

Jatkavat opiskelijat ja jatkuvalla haulla valitut sopivat aloituspäivästä yhdessä vastuuopettajan kanssa.

Mitä tarvitsen mukaan ensimmäisenä koulupäivänä?

Oppivelvollisuuden piirissä oleva opiskelija saa oppilaitoksesta kirjoitusvälineet (kynä, kumi, vihko). Mukaan tarvitset KELA-kortin ruokailua varten.

Milloin on lomaa?

Lukuvuoden loma-ajat voi katsoa sivulta Lukuvuoden aikataulut.

Miten haen henkilökohtaista lomaa?

Jos sinulla on tarve hakea henkilökohtaista lomaa opinnoista, ole yhteydessä omaan vastuuopettajaasi. Päivitätte tarpeen mukaan HOKSia yhdessä kirjaten sovitut asiat opintojen etenemisen suhteen. Näihin asioihin luetaan myös mahdollinen loma-aika.

Oppivelvollinen ei voi itse hakea lomaa. Oppivelvollisen huoltaja on yhteydessä vastuuopettajaan ja yhteistyössä vastuuopettajan johdolla suunnitellaan, kuinka opiskelija edistää opintojaan tällä poikkeavalla ajanjaksolla. Sovitut asiat kirjataan HOKSiin kohtaan Toimenpiteet.


Tunnukset

En pääse kirjautumaan Pinjaan, Studentaan tai muihin Keudan palveluihin.

Tutustu Keudan IT-ohjeisiin tai ole yhteydessä opintotoimistoon.

Vahva tunnistautuminen

Ohjeet vahvan tunnistautumisen käyttöönotosta löydät sivulta Vahvan tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto ja ohjeet. Vahvaan tunnistautumiseen liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen helpdesk@keuda.fi

Miten pääsen kirjautumaan koulun sähköpostiin?

Sivulta Opiskelijalle löytyy kaikkien Keudan ohjelmien kirjautumislinkit. Kaikkiin ohjelmiin kirjaudutaan Keudan käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos salasana on hukassa, ota yhteyttä oman toimipisteesi opintotoimistoon tai lähetä sähköpostia osoitteeseen opintotoimisto@keuda.fi.


Ohjaus ja tuki

Miten voin vaihtaa alaa Keudan sisällä?

Ota yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi. Sinun ei tarvitse tehdä uutta hakemusta, vaan alanvaihto tehdään sisäisenä palveluohjauksena. Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät sivulta Opinto- ja uraohjaus.

Miten voin siirtää aloitusaikaa esimerkiksi vuodella eteenpäin?

Ota yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi. Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät sivulta Opinto- ja uraohjaus.

Voinko varata opinto-ohjaajalta henkilökohtaisen ohjausajan?

Kyllä voit. OPinto-ohjaajien yhteystiedot löytyvät sivulta Opinto-ja uraohjaus. Joillekin opinto-ohjaajille ajan voi varata myös sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Ohjaus tapahtuu joko Teams -ohjelmalla tai puhelimitse opiskelijan toiveen mukaan.

Mistä löydän Keudaattorin yhteystiedot?

Keudaattorin toimipistekohtaiset tiedot löytyvät sivulta Keudaattori.


Opintotoimisto

Tarvitsen opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen. Mistä voin tilata sellaisen?

Voit olla yhteydessä omaan koulutusassistenttiisi tai tilata tarvitsemasi lomakkeet sähköisen opintotoimistonkautta. Koulutusassistenttien yhteystiedot löydät sivulta Toimipisteiden opintotoimistot. Sähköisen opintotoimiston palvelulomakkeen löydät alla olevasta painikkeesta. Palvelulomake avautuu uuteen välilehteen.


Mistä voin tilata kopion vanhasta todistuksestani tai opintosuoritusotteesta?

Jäljennöksen arkistoidusta todistuksesta tai opintosuoritusotteesta voi pyytää kirjaamostamme. Ohjeet todistuskopion tilaamiseen löydät sivulta Todistuskopioiden tilaus.


Kulkuyhteydet

Miten pääsen kulkemaan Saaren kartanoon?

Saaren kartanoon pääsee koulujen työ- ja loma-aikojen puitteissa Lahden, Orimattilan ja Helsingin suunnasta juna + bussi/tilataksi yhdistelmällä.

Helsingin suunnasta: Z-juna (Mäntsälän tai Hennan asema) + Matkahuollon bussi tai Keudan tilausvuoro
Lahden suunnasta: Z-juna (Hennan asema) + Matkahuollon bussi tai Keudan tilausvuoro
Orimattilan suunnasta: Z-juna (Hennan asema) + Orimattilan kaupungin tilataksi

Julkisten kulkuneuvojen aikatauluja voit tarkastella Matkahuollon (käytä kohteena Keuda Mäntsälä (Saari)), VR:n ja Orimattilan kaupungin joukkoliikenteen sivuilta.


Ruokailu

Mitä ruokaa on tänään?

Opiskelijaravintoloiden ruokalistoja pääset selaamaan alla olevasta painikkeesta (avautuu uuteen välilehteen).