Koulutukset / Tekniikan alat /

Talotekniikan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Talotekniikan perustutkinto (180 osp)

Kylmäasentaja | putkiasentaja | ilmanvaihtoasentaja

Lisää suosikkeihin

Talotekniikka on tulevaisuuden ala!

Kouluttaudu hyvin työllistävälle alalle. Keudassa tarjoamme talotekniikan perustutkinnosta kolmen eri osaamisalan opintoja.

Kylmäasentaja

Kylmäasennus on huolellista työtä!

Kylmäasentajana asennat ja huollat kylmäaineilla toimivia ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita jäähdytys- ja lämmityslaitteita. Teet laite-, putkisto- ja kylmälaitoksen sähköasennuksia piirustusten ja työselitysten mukaisesti. Hallitset alan perustyökalut ja työmenetelmät sekä osaat käsitellä kylmäaineita ympäristösäädösten mukaisesti.

Keudassa käytäntö ja teoria kulkevat käsi kädessä. Tarjoamme sinulle yksilöllistä, monipuolista ja käytännönläheistä koulutusta nykyaikaisilla työvälineillä hyvissä työtiloissa. Tutkinto antaa pätevyyden kaiken kokoisten kylmälaitosten ja kylmäaineella toimivien lämpöpumppujen kanssa toimimiseen. Pääset opintojen aikana rakentamaan ja kokeilemaan erilaisten laitosten rakentamista sekä osallistumaan asiakkaille tehtäviin asennus, huolto- ja korjaustöihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Looginen ajattelu- ja ongelmanratkaisukyky
  • Hyvät kädentaidot
  • Huolellisuus ja vastuuntuntoisuus

Työllistyminen

Osaaville kylmäasentajille riittää töitä. Suomen Kylmäliikkeiden Liiton arvion mukaan kylmäalalla tarvitaan jopa 2000 uutta työntekijää seuraavan viiden vuoden aikana, kun osaajia eläköityy. Voit tehdä asennus- ja huoltotehtäviä kylmäalan yrityksissä tai perustaa oman yrityksen. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Putkiasentaja

Valmistu LVI-alan huipputekijäksi!

Putkiasentajana teet putkistojen asennus- ja korjaustöitä, erilaisia LVI-laitteiden huoltotehtäviä sekä lämmityslaitteiden ja -verkostojen asennuksia.

Keudasta saat huippuluokan koulutuksen talotekniikan alalle. Panostamme koulutuksessa käytännönläheisyyteen – oppiminen tapahtuu nykyaikaisissa opetustiloissa sekä käytännön töiden parissa. Opintojen aikana pääset mukaan talotekniikka-alan messuille ja taloprojekteihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Itsenäinen työote
  • Ryhmätyöskentelytaidot
  • Asiakaslähtöisyys

Työllistyminen

Putkiasentajana työpaikkojasi voivat olla LVI-alan asennusyritykset, saneerausyritykset, huolto- ja tukkuliikkeet sekä kunnalliset vesi- ja energialaitokset. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Ilmanvaihtoasentaja

Valmistu LVI-alan huipputekijäksi!

Ilmanvaihtoasentajana tehtäviisi kuuluu pien- ja kerrostalojen sekä teollisuus- ja toimistorakennusten ilmanvaihtokanavistojen ja koneiden asentaminen ja huolto. Teet myös ilmanvaihtojärjestelmien mittauksia, tasapainotusta ja puhdistusta.

Keudasta saat huippuluokan koulutuksen talotekniikan alalle. Panostamme koulutuksessa käytännönläheisyyteen – oppiminen tapahtuu nykyaikaisissa opetustiloissa sekä käytännön töiden parissa. Opintojen aikana pääset mukaan talotekniikka-alan messuille ja taloprojekteihin.

Ammattilaisen tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Itsenäinen työote
  • Ryhmätyöskentelytaidot
  • Asiakaslähtöisyys

Työllistyminen

Ilmanvaihtoasentajana voit työllistyä LVI-alan asennusyrityksissä, saneerausyrityksissä sekä huolto- ja tukkuliikkeissä. Voit myös ryhtyä yrittäjäksi. Lue lisää vaihtoehdoista ammatillisten perusopintojen jälkeen.

Hakeutumisohjeet Hakulomake Yhteishaku Tutkinnon valtakunnalliset perusteet Keudan toteutussuunnitelma Tutustumispäivät

Kysy lisää!

Anttila Jussi

Opettaja

+358401744529

jussi.anttila@keuda.fi

Silen Jarno

Opettaja

+358500421527

jarno.silen@keuda.fi

Lahti-olsen Jake

Opinto-ohjaaja

+358505356159

jake.lahti-olsen@keuda.fi

Toimipiste

Sarviniitynkatu 9, Kerava

Jaa sivu

Tulosta sivu

Toteutusvaihtoehdot

Opintojen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Toteutamme koulutuksen seuraavasti:

Putkiasentaja, ilmanvaihtoasentaja | Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Jarno Silén

Putkiasentaja, ilmanvaihtoasentaja | Ilta-monimuotokoulutus | Kerava Sarviniitynkatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja ilta-aikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Jarno Silén

Kylmäasentaja | Ilta-monimuotokoulutus | Kerava Sarviniitynkatu

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja lähiopetusta oppilaitoksessa tiistaisin ja torstaisin klo 17.00-21.00 sekä lauantaisin klo 8.30-15.00. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Jussi Anttila

Kylmäasentaja | Päiväkoulutus | Kerava Sarviniitynkatu

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Lisätiedot: Jussi Anttila

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella. Löydät hakijalle suunnattua tietoa oppisopimuksesta täältä. Kysy lisää Keudan Hakeutumispalveluiden oppisopimusneuvonnasta p. 09 2738 3770.

Edellytykset

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa, joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Fyysinen hyvä kunto on alalla eduksi.

Monimuotokoulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Opiskelijalle tulee kustannuksia oppikirjoista (max 100 €).

Ajankohtaista alalla