Koulutukset / Palvelualat /

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)

Perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)

Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Lisää suosikkeihin
Perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto (180 osp)

Hyvät eväät ruoka- ja juomakulttuurin kiehtovaan maailmaan!

Kokkina tunnet raaka-aineet ja makujen salat, kun valmistat laadukasta ruokaa yksittäisille asiakkaille ja asiakasryhmille.

Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Lisäksi hoidat buffet-tarjoilua.

Keudan ravintola- ja cateringalan opinnoissa saat ajanmukaista ja ammattitaitoista opetusta. Pääset opiskelemaan ja kehittymään ammatissasi tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa ja työelämässä oppien. Opettajilla on valtakunnallisesti vahvat verkostot ja niitä hyödynnetään aina opiskelijoiden eduksi. Keudan oppimisympäristöissä on nykyaikaiset laitteet ja uudet tilat oppimisen tueksi. Pääset jo opiskeluaikana tutustumaan alaan myös käytännössä, sillä järjestämme erilaisia asiakastilaisuuksia aina kahvituksista à la carte -tarjoiluihin. Joustavat opinnot mahdollistavat juuri sinun näköisesi tutkinnon. Voit täydentää osaamistasi esimerkiksi elintarvikealan, liiketoiminnan tai matkailualan opinnoilla. Osallistumme aktiivisesti alan kilpailuihin, tapahtumiin ja messuille. Sinulla on mahdollisuus sisällyttää tutkintoosi myös ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 1–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta ja lähiopiskelupäivät sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti opiskelijavalinnan jälkeen.

Päiväkoulutus Järvenpäässä, Keravalla, Nurmijärvellä ja Mäntsälässä

Päiväkoulutus on pääsääntöisesti arkisin klo 8–16. Päiväkoulutuksessakin työskentelemme joustavasti alan käytännön mukaisesti iltaisin ja joskus viikonloppuisin. Järvenpään ja Keravan toimipisteet toimivat tiiviissä yhteistyössä ja opintoja voi olla vuorotellen kummassakin opetusravintolassa.

Monimuotokoulutus Järvenpäässä ja Keravalla

Monimuotokoulutus sisältää lähi- ja etäpäiviä sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Toimipiste

Lopentie 20, Nurmijärvi Lukkarinpolku 2, Mäntsälä Sarviniitynkatu 9, Kerava Sibeliuksenväylä 55, Järvenpää

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muut kuin oppivelvolliset maksavat itse opiskelumateriaalin ja opintokäynnit seuraavasti:

  • Kokit: työvaatteet (n.100 €), kengät (n. 70 €), vapaaehtoinen veitsisarja (n.100 €) ja oppikirjat (n.100 €)
  • Tarjoilijat: työvaatteet keittiöön (n. 100 €), työvaatteet saliin (100 €), kengät (70 €) ja oppikirjat (n. 100 €).

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Kokkina tunnet raaka-aineet ja makujen salat, kun valmistat laadukasta ruokaa yksittäisille asiakkaille ja asiakasryhmille.
Keuda ravintola- ja catering-alan perustutkinto kokki
Tarjoilijana huolehdit laadukkaasta asiakaspalvelusta ja ruuan tarjoilusta. Lisäksi hoidat buffet-tarjoilua.
Keuda ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Kysy lisää!

Toivanen Eija

Opinto-Ohjaaja

+358503219155

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Lounela Eero

Opinto-Ohjaaja

+358504320425

Nurmijärvi, Lopentie 20

Pitkänen Mirja

Opinto-Ohjaaja

+358503507546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ajankohtaista alalla